Заклет спортист събира мераклии за ски клуб на Кенана

    Заклетият спортист Недялко Атанасов търси последователи да карат ски на Кенана като него. Мъжът, който е активен в различни спортове през цялата година сам дава пример, че парка край Хасково е прекрасно място, ако човек иска да се движи дори и при дебела снежна покривка.

    През лятото Кенана е пренаселен от практикуващи различен спорт - бягане, фитнес, федербал, баскетбол, каране на скейтборд и велосипед. Теренът обаче е изключително подходящ и за каране на ски. Именно това затвърди колоездачът Недялко Атанасов, който е не само зам.-председател на единия клуб по колоездене „Хасково“, но и музикант по образование. Тази сутрин 64-годишният мъж беше нахлузил екипировката за ски бягане и правеше дължини по широката алея. Тръгва от арката и стига чак до язовир Сивата вода, където прави дължини и по леда на водоема. „Тук съм всеки ден в продължение на около 2 месеца, откакто има сняг“, ентусиазирано каза Недялко Атанасов. Този спорт е аеробен и е от сорта на колоезденето и плуването и действа тонизиращо за организма, а и не е необходимо да се плащат такси, каквито има в ски курортите. Трябва ти само комплект екипировка, какъвто може да се намери за около 100 лева втора ръка. „От там нататък ти трябва само желание за спортуване“, обясни Недялко Атанасов. Освен това беше категоричен, че тази зима не се е разболявал нито веднъж, дори не покихнал.

    Идеята за ски бягането на Кенана се появила преди около 5 г., когато пострадал при каране на алпийски ски на планина. При едно от спусканията си бил контузен от сноубордист, заради което се наложило продължително лечение. От тогава насам тръгнал с писалките из Кенана, където е и по-безопасно, отколкото на ски пистите. „Препоръчвам го и призовавам повече хора да се включат в ски бягането класически стил“, каза още той и изяви готовност да помага на желаещи в усвояването на техниката на спорта. Ако се появяват последователи Атанасов има идея за създаване на клуб за ски бягане, какъвто в Хасково няма. Освен на „Кенана“ занимания могат да се провеждат и на „Ямача“, смята той.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ah
      aha
      15 0
      15:43, 13 фев 2017
      Браво, хубава идея!
    • 2
      Ni
      Niki
      6 -6
      18:04, 13 фев 2017
      Тоско няма да е самичък...
    • 3
      Ди
      Димо
      3 0
      10:41, 14 фев 2017
      Браво Недялко!
    Последни новини