Гърците чупят апарати за билети в градския транспорт

Гърците се бунтуват срещу въведените електронни билети в метрото и градските автобуси и чупят електронните апарати за издаване на такива превозни билети.

Електронните билети се появиха в началото на годината, като пътниците заплащат според разстоянието, което ще пътуват, припомня Нюз ин, цитирано от БТА. 

Устройствата обаче предупреждават звуково, когато в превозното средство има пътник без билет. 

Гръцките власти се оплакват, че не могат да опазят апаратите за електронни билети и да се справят с онези, които ги чупят. 

Гръцкото правителство смята да даде "зелена светлина" за масово "орязване" на част от просрочените задължения на фирми към банки и осигурителни фондове, съобщава в. "Етнос". 

Готвен от кабинета Ципрас законопроект предвижда просрочените фирмени дългове да бъдат орязани до 70 на сто, а също да бъде премахната банковата и данъчна тайна за фирми, които не си плащат данъците, но биха могли да се възползват от тази регулация. 

Проектът ще включва извънсъдебен механизъм за уреждане на тези задължения. 

Гръцки пожарникари излязоха на протест пред парламента в Атина с искане за постоянно назначение или подновяване на колективния трудов договор, чийто срок изтече миналата седмица, съобщава изданието Нюз.ин. 

Много пожарникари в Гърция се наемат на краткосрочни договори. От 9 февруари те са в принудителен отпуск и настояват да бъде гласувана поправка в закона за назначаването им на постоянни места, а не да бъдат удължени с три години сегашните им трудови договори. 

Според информации в медиите вчерашната среща на пожарникарите с представители на двете партии от управляващата коалиция не е дала резултат. Огнеборците в страната, подписали петгодишен колективен договор през 2012 г., започнаха стачка на територията на цялата страна. Те твърдят, че заради условията, налагани от чуждестранните кредитори на Гърция, една трета от техните работни места са пряко застрашени от съкращение.

Коментари в сайта

Последни новини