12 загубени деца са издирвали ски-полицаите по пистите този сезон в Пампорово

На 932 сигнала са реагирали ски- полицаите в Пампорово, които са оказали съдействие 187 пъти от началото на активния зимен сезон, съобщават от пресцентъра на полицията в Смолян.

В 12 от подадените сигнали "белите" полицаи са издирвали загубени деца на ски-пистите, които са откривани своевременно и връщани на родителите. Хората ги търсят основно за пострадали туристи по пистите, за изгубени мобилни телефони, раници, лични документи и др. За първи път този зимен сезон на ски пистите са задържани и трима души, които държат в себе си наркотични вещества.

От 3000 до 5000 скиори на ден преминават през ски-пистите на Пампорово, което сочи ежегоден ръст на посетителите и гостите в курорта.

За седма поредна година в курорта функционира ски-полиция от 7 полицейски служители, които работят изцяло по ски-пистите, плацовете и паркинги в курорта. Основните им задачи е да се осигуряват обществен ред и сигурност, спазване на наредбите на общините Смолян и Чепеларе, недопускане на хулигански прояви и присъствие на пияни скиори на пистите, както и навлизане на скиори в забранени и опасни участъци.

Нарушенията на обществения ред са главно за възникнали спорове и недоразумения между туристи, както и между гостите на курорта и служители, охраняващи и обслужващи ски-съоръженията. Няма регистрирани престъпни посегателства върху ски-оборудване и други вещи в районите на ски-пистите и плацовете. Най-често скиори по невнимание разменят своето оборудване с чуждо. Констатирани са шест такива случая, които след своевременна намеса на ски-полицаите са решени. По различни причини са били проверени 138 лица за установяване на самоличността. Близо 190 пъти до момента ски-полицаите са оказвали помощ и съдействие на държавни и общински органи, на охранителите и ски-патрулите, назначени от „Пампорово“ АД, както и на туристи, изпаднали в затруднено положение в района на ски-пистите. 

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини