Българи от цялата страна се включиха в похода-поклонение в памет на Левски

    Стотици се включиха в похода-поклонение до Мулдавския манастир в памет на Апостола на свободата, от чиято гибел днес отбелязваме 144 години. За да се преклонят пред него, в Асеновград дойдоха групи от Пловдив, Първомай, Хасково, Димитровград, Стара Загора и други градове.

    Заупокойна панихида в памет на йеродякон Игнатий бе отслужена от архиерейския наместник ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев в съслужие със свещеници. Безсмъртната елегия на Христо Ботев "Обесването на Васил Левски" рецитира четвъртокласникът в СОУ "Св.св. Кирил и Методий" Атанас Димитров. Слово за великия българин изнесе уредникът в Историческия музей Магдалена Иванова. Венци и цветя на признателност и преклонение пред подвига на Левски поднесоха представители на Община Асеновград и Общинския съвет, на местни структури на политически партии и на НПО, граждани. За здраве на всички управата на манастира раздаде курбан.

    Организатори на поход-поклонението са Община Асеновград, Архиерейското наместничество, военното формирование 24490 и Историческият музей - Асеновград.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини