От Гърция: ”Мина Сорос на Балканите”

Гръцките вестници остро нападнаха американския милиардер Джордж Сорос, като смятат, че той налага подставени правителства на Балканите, съобщава БТА.

"Мина Сорос на Балканите", под това заглавие атинският в. "Димократия" пише, че "с мръсни пари Джордж Сорос залагал на хаоса" и че "Троянски кон" в региона били изградените от него неправителствени организации, в това число и в Гърция, които бунтували гражданите, за да свали правителства и да наложи "подставени лица" в страните от полуострова. 

Много правителства на Балканите стават все по-деспотични, врагът е малко или много един: милиардерът Джордж Сорос, който подкрепя редица балкански неправителствени организации, цитират гръцки електронни издания публикация по темата на ДПА и Дойче веле. 

"Западът навлиза във време на голямо изпитание", така в. "Естия" коментира 53-а международна конференция по сигурността в Мюнхен, на която според изданието за първи път публично са се очертали новите тенденции в международните отношения. 

Вестниците се спират и на започващата днес в Брюксел среща на Еврогрупата за Гърция. В. "Етнос" пише, че на нея гръцката страна ще се придържа към "червената линия", а именно, ще каже "да" на компромис за приключване на проверката на нейната спасителна програма, но в същото време няма да приеме повече никакви мерки за икономии. 

В. "Та неа" твърди, че финансовият министър Евклидис Цакалотос отивал на срещата на Еврогрупата с "малки очаквания" и че единствената му цел щяла да бъде да осигури възможност представителите на кредиторите да се завърнат в Атина с цел продължаване на преговорите в замяна на обещание за взимане на мерки.

"Решение или несигурност" крие срещата на Еврогрупата пита от първа страница в. "Нафтемборики", като подчертава, че на нея Атина щяла да търси възможност да постигне принципно споразумение по основните параметри, свързани с втората проверка на гръцката програма, което да доведе до завръщане на представителите на институциите и до успокояване на пазарите. 

"Ах, Шойбле е оптимист" пише в заглавие в. "Ефимерида тон синдактон", като изтъква, че германският финансов министър внезапно бил снижил агресивния си тон спрямо Гърция, изказвайки увереност, че страната ще се справи. Атина обаче поставя особен акцент на срещата Меркел-Лагард-Юнкер в сряда, на която щял да се разисква гръцкият проблем, отбелязва изданието.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини