Близо 60 хиляди в Асеновград с право на глас на 26 март

Почти 60 хиляди жители на община Асеновград имат право да упражнят своя вот на изборите за 44-то Народно събрание. Избирателите с трайни увреждания, които желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, както и тези, които искат да гласуват по настоящ, а не по постоянен адрес, имат още около 20 дни да го заявят писмено.

Секциите ще са 105 като най-голяма е 38-ма секция в СОУ "Отец Паисий" с 905 избиратели. С над 850 избиратели са секция № 105 в училището в Долни Воден, 65-та и 66-та в в читалището в същия квартал, 46-та в ДГ "Надежда", секции № 21 и 22 в ОУ "Христо Ботев", 1-ва и 4-та секции в ПГ "Цар Иван Асен II" и 47-ма в ОУ "Петко Каравелов".

Най-малобройни са секциите в селата Бор, Врата, Орешец, Горнослав, Добростан, Три могили, Мостово и тази в Дома на инвалида в града. Общият им брой избиратели е малко над 260.

Припомняме, че гласуването вече е задължително. Точният текст след промяната в Изборния кодекс гласи, че "гласуването е задължително, извършва се лично от избирателя и представлява изпълнение на гражданския му дълг."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини