Ученици от СУ "Св.Княз Борис I" и ОУ "Христо Ботев" с родолюбиви прояви за Националния празник

Урок по родолюбие ще се състои днес в Асеновград. В него ще се включат ученици от СУ "Свети Княз Борис I". Образователният проект е на сдружение "Българска история", поставило си за цел да съхранява и популяризира историята ни с различни прояви, посветени на бележити лица и събития от родното минало. Подготовката на урока за асеновградските ученици е със съдействието на Градска библиотека "Паисий Хилендарски", където ще се проведе родолюбивата инициатива.

По друг, но също толкова родолюбив начин, в проявите, с които Асеновград отбелязва 3-ти март, ще се включат от клуб "Родознание и краезнание". По повод 170-годишнината от рождението на Атанас Свещаров в 12:00 часа на 23 февруари пред паметната плоча на Ботевия четник на бул. "България" N 23 ученици от ОУ "Христо Ботев" ще изнесат литературна програма. Клуб "Родознание и краезнание" ще разкаже за живота и делото на революционера и общественик, свързал съдбата си с Асеновград.

Двете инициативи са част от програмата на Общината по повод предстоящия Национален празник на страната - Освобождението от османско иго.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини