Уведомление за инвестиционно намерение

При кметовете на общините Първомай и Асеновград е постъпило инветиционно намерение от ЕСКОМ ООД за строеж на „Оптична Кабелна Линия с.Дълбок извор – гр.Асеновград, обл.Пловдив”, в обхвата на път III-667 „Плодовитово-Първомай-Асеновград” от км 23+036 до км 40+075.

Целта на обекта е изграждане на техническа инфраструктура, чрез изграждане на оптична кабелна мрежа за да се осигури пълното портфолио на фиксирани услуги и даде възможност за следващо поколение достъп, за предоставяне на услуги на клиенти.

Идеята е да се разработи технически проект за прокарване на оптична кабелна линия в обхвата на републикански път ІІІ-667 от км 23+036 /край с. Дълбок извор/ до км 40+075 /гр.Асеновград/. Оптичната кабелна линия е необходима за продължаване на кабелната оптична мрежа от гр.Първомай до гр. Асеновград и осигуряване на оптична свързаност на абонатите от населените места разположени покрай републиканския път.

За основа на разработката ще се използват препоръките в Протокола за оглед от 08.02.2017 год., направен от представители на Областно пътно управление - Пловдив и представители на инвеститора ЕСКОМ ООД, при спазване на изискванията на Наредбата за специално ползване на пътищата и Указанията за разрешаване и таксуване на специалното ползване на пътищата.

Участъка от път ІІІ-667 „Първомай-Асеновград”, покрай който ще се прокара оптичния кабел е разположен в хълмист терен. Трасето на оптичния кабел ще се разположи от км 23+036 до км 40+075.

В участъка са изградени различни видове съоръжения и мост над р.Сушица при км 32+621. Те са в относително добро технико-експлоатационно състояние и изпълняват предназначението си. Окопите са земни и осигуряват отвеждането на повърхностните валежни води.

Пътният участък преминава през землищата на с. Дълбок извор, с. Златовръх, с. Патриарх Евтимово, с. Козаново и гр. Асеновград.

За изграждане на оптичната кабелна линия ще се използва кабел тип GYXTY 12 влакна с две стоманени носещи въжета, подходящ за директно заравяне в земята и за въздушно полагане без допълнителна стоманена броня.

Кабелната линия ще бъде положена свободно в изкоп с размери с дълбочина 0.9м. и широчина 0.4м. при преминаване през горски площи, дълбочина 1.1м. при преминаване през обработваеми площи и 1.3м. при преминаване през полусухи дерета и реки. Ще се предвидят места по трасето, където да се изградят кабелни шахти, в които ще се монтират муфи и ще има оставен кабелен резерв.

Предвижда се преминаването през общинските, селскостопанските и горски пътища, входове и изходи с настилка да бъде чрез хоризонтални сондажи, а преминаването през тези без настилка – чрез прокопаване и възстановяване на пътното им тяло.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Последни новини