Винтидж соул и хип-хоп нюанси - Otis Stacks на живо (видео)

Otis Stacks е сътрудничество между Майкъл Мунк известен още като JustMike, продуцент от Дания, и Алаяс Уалейс - певец и автор на песни от Пасадена, Калифорния. Музиката е соул на базата на аналогов синтезатор с оттенъци от хип-хоп културата, с които и двамата са израснал. Били на турне с друга група - Dafunksи започнали да пътуват заедно, да правят музика заедно и така са ражда Otis Stacks. Идеята на JustMike била за много винтидж синтезатори, Муг (синтезаторите) и Родс пиана и инструменти от този род. Така получават специфичния винтидж саунд, а след това се изпълняват вокалите. Вокалите са наистина големи соул вокали, в които Алаяс влага много.

В първата им песен има много за разбитите сърца, Те за желанието, защото желанията свързват хората, желанията, които всички имаме. За това как двама да останат близки. Алаяс е имал тежък период в живота си, жена му се разболяла и той почуствал как се отдалечават. Тогава трябвало да преодолява дистанцирането ѝ. И да, той успява да я достигне, той преодолява дистанцираността. Това означава да бъдеш човек, защото ние можем да преодоляваме дистанцираността, казва творецът.

"Мисля, че музиката е за да свързва хората. Моята цел е да се свържа с публиката", казва още Алаяс във видеото, което е записано на живо и съдържа три от песните на Otis Stacks Между тех той говори и за новите времена в музикалната индустрия, която се променя и вече не е само от големите лейбъли. Всъщност музикантът може да направи това, което иска и което му позволяват интелектът и талантът му, искреността и отношението му.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини