11-годишно момиче почина след побой от съученик

11-годишно момиченце почина в Пирогов след инцидент в столичното 52-ро основно училище. Преди фаталния инцидент в петък следобед детето е имало конфликт със свой съученик, каза за Дарик шефът на регионалното управление по образованието Ваня Кастрева.

Най-вероятно на четвъртокласничката са нанесени ритници в областта на корема. Първоначално детето  не е имало признаци за сериозно нараняване, но след няколко часа е започнало да се чувства зле.

 Директорът на училището веднага е уведомил Ваня Кастрева. Според неговите думи момичето е получило три последователни припадъка. Учители опитали да помогнат на детето до пристигането на линейката, която била в училището 30 минути след позвъняването.

"Резултатите от съдебномедицинската експертиза ще покажат какви са причините за смъртта на детето. Вероятно е имало предишен лек конфликт между две деца, но дали това е причината за фаталната развръзка ще стане ясно, когато си свършат работата следователите", коментира Кастрева.
 
По нейни думи родителите на момиченцето чакали детето си пред училище, когато детето се почувствало зле.

По първоначална информация причината е разкъсан черен дроб, предаде Нова телевизия. Директорът на 52-о училище даде повече информация относно инцидента. Той и съученици на момичето късно снощи бяха разпитани в 6-то районно управление.

"Инцидентът е станал по време на междучасие, докато децата са били на занималня. Госпожата е била в учителската стая", поде директортът на училището и продължи: "Момичето не е имало никакви признаци на дискомфорт. Едва към 4:30 госпожата забелязва, че детето сменя настроението си и самоинициативно го води до лекарския кабинет", заяви той.

"Не бих казал, че стават често такива инциденти в този клас. Лично аз извиках спешна помощ, след като детето си глътна езика и изгуби съзнание. Медиците от лекарския кабинет вече си бяха тръгнали заради късния час. 30 минути чакахме линейка, детето 3 пъти си гълта езика. Първият път той беше изваден от охранител, а другите два пъти от родителите. Прибрах се в 1:30 от полицията, не съм коментирал нито с децата, нито с родителите на загиналото момиченце нищо", завърши директорът.

"Сигналът е подаден, като дете, което плюе кръв и е в неадекватно състояние. Една ученическа закачка може да доведе до сериозни проблеми. Причината за смъртта е разкъсан черен дроб", заяви доктор Дилян Георгиев.

Източник: http://frognews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини