Спортният празник на общината стана на 25 години

    За 25-та година Община Първомай проведе своя зимен спортен празник по пистите на Пампорово. Един от създателите на този празник и миналогодишен победител Благой Нолев стана трети при мъжете. Благо (както всики скиори познават Благой Нолев Благоев), е скиор от повее от 45 години и е най-възрастният участник в състезанието. 

    Първото място беше заето от Пламен Панев. След него се нареди Благой Господинов.

    Видя се, че най-добър скиор между жените е Веселина Запрянова, следвана от Ана Николова и Елена Кичукова.

    При децата класирането беше оглавено от Деница Караславова, следвана от Елица Николова и Станимир Петков.

    Тази година наградите бяха осигурени от Пеньо Запрянов, мобилни оператори и имаше за всичките 21 участници. Призьорите получиха и статуетки. На Благо  кметът Папазов връчи и специален плакет за приноса му за развитието на този празник и спорта в общината.

    Зимният спортен празник на общината е отворен за всички първомайци. През последните години Общината осигурява места за нощувка и вечеря за около 150 първомайци, които сами поемат разноските си. Но всеки желаещ може да се включи в спортната надпревара в трите категории – мъже, жени и деца.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Ра
      Радостина
      2 -6
      14:54, 27 фев 2017
      А хората дали са съгласни да се публикуват техни с... Виж коментара
    • 2
      Го
      Гошо
      24 -6
      17:36, 27 фев 2017
      Празник на Общината в Пампорово. И колко обикновени жители на Общината можаха да посетят и участват на този празник?Не ли по- справедливо да се нарече Празник на Общинския чиновник в Пампорово? Някога тъпите комунисти правеха този празник на стадиона в Първомай. Участвува цялото гражданство в организираните мероприятия- спортни, културни, кулинарни. Наистина беше празник на града и Общината. С оркестри, надпявания, състезания на кулинарни умения, детски песни . Е , нямаше специфичните емоции и удоволствия характерни за мероприятия организирани далеч от погледа на масовия зрител, поради наличие на комунистически морал, но оставаше удоволствието от възможността за изява и на обикновения човек от Общината.Сега времената са други и удоволствията са привилегия на елита. Колко е елит се вижда и без оптични средства но поне има самочувствие на такъв.Пожелаваме му догодина празника да се проведе в Щвейцарските Алпи! Защо не? Електората данъкоплатец плаща сметките!
      • Ми
        Мишо
        13 -3
        22:45, 27 фев 2017
        Прав си брато,това е най-голямата глупост измислена от общинарите!Това не е празник на общината, а на управляващите и техните приближени и роднини!
      • Пе
        пешо
        8 -3
        04:40, 28 фев 2017
        Гошо, години наред питам отразяващите защо никога няма предхождащо съобщение за провеждането. Общината няма пари да плати едно съобщение-покана към гражданите ли? Не е въпросът дали Гошо, Мишо и Пешо ще отидат, но е някак си по-интелигентно.
    • 3
      До
      До Гошо и мишо
      4 -12
      07:30, 28 фев 2017
      Имаше разлепени на няколко места обяви и празника... Виж коментара
    • 4
      Пе
      Пешо
      11 -1
      08:09, 28 фев 2017
      Ами направете си клуб на обичащите ските и сноуборда . Платете си и си направете празник. Ама така, както е сега ...меко казано е нагло.
      • От
        отговарям ти
        2 -5
        12:26, 28 фев 2017
        Как разбра , че някой ми е платил. Всяка събота или неделя съм на Пампорово. Вместо да седя и да пиша врели не кипели.
    • 5
      От
      От гошо и Мишо
      14 0
      09:23, 28 фев 2017
      Привет , чиновнико , скъпи!

      Не ти оспорваме правото да се веселиш по Пампорово, в Турция, Беларус, Унгария или където те прати желанието ти.Оспорваме правото ти да ползваш парите , които плаща всеки от гражданите на Общината като данъци за тези твои лични безплодни за нас удоволствия, ефектни за теб но неефективни за жителите на Общината.Вероятно се чувстваш безконтролен, с право да си определяш заплати, бонуси, календар и график на емоционалните си изживявания. Прав си! . Че кой те контролира? Общински съвет ли, някакво си Гражданско общество ли?. Никой! Какво те интересува теб, че хората едва връзват двата края и от ден на ден камбаната все по - често бие тъжно! ти живееш в друг свят. Твоето съзнание е пълно с други мисли- къде , как и с какви обществени средства да задоволиш нуждата си от удоволствия.Какво те интересува, че града и Общината тихо и тъжно отиват към своя демографски завършек и че с парите с които се веселиш можеш да намалиш таксите в детските градини , да увеличиш социалните пари за майките и децата!
      Бъди жив и здрав скъпи, чиновнико! Ти и онези които те ръководят и закрилят. пожелаваме ти приятна дрямка на бюрото и спокойно изживяване на спомените от мероприятията и успешно планиране на нови такива!
      • От
        отговарям ти
        3 -7
        12:22, 28 фев 2017
        Първо не съм чиновник ако искаш вярвай ако искаш н... Виж коментара
    • 6
      Пе
      пешо
      8 -2
      12:00, 28 фев 2017
      и моля ви оставете катя николова поне до 100-годишнината си да управлява местната просвета и култура, та нали само тя смени толкова много кметове, накрая и за книгата на гинес ще е достойна
    • 7
      Бо
      БОЖИНКАТА
      10 0
      13:15, 28 фев 2017
      като е спортен празник някой сети ли се да покани спортисти?!
      • Ха
        ха ха
        3 -1
        17:52, 28 фев 2017
        Ами те повечето бяха спортисти ,но любители това не е професионален празник на спортиста .
    • 8
      Су
      Суета общинска
      8 -3
      21:50, 28 фев 2017
      Лакеите на синеКурни длъжности в общината засвидетелстваха партийна съпричастност за своя сметка. Вижда се на снимките - Фитков брои червените пилци и това няма общо със спорта.
    • 9
      Oz
      OZ
      1 0
      11:42, 1 мар 2017
      Трудно е да спориш с тапунгери.
    Последни новини