Над 200 скиори развяха националния флаг на пистите в Пампорово за 3 март

Изображение 1 от 2

    Невероятен празничен фурор за националния празник предизвика инициативата за масово спускане с носии и знамена по пистите в родопския курорт. Повече от 200 души, облечени в нациоални костюми се спуснаха от връх "Снежанка" към ски плаца "Студенец". Пред погледите на хиляди смолянчани, гости и туристи от цялата страна над главите на скиорите се развя голямото национално знаме с размери 4 на 6 метра. Когато внушителното шествие наближи плаца, скиорите забавиха скоростта и плавно пристигнаха точно в 12  часа под звуците на националния химн. Почти не остана човек, който да не запя в синхрон с песента, един от символите на българската държавност,

    Сред скиорите развели трибагреника по писта Стената имаше три поколения смолянчани-като най-малката беше 5 годишната Рая, с дядо си Костадин Узунов, който разказа, че по време на изключително вълнуващото спускане всички скиори са пели възрожденски песни.

    След ски дефилето от телевизионната кула, трибагреника беше поет от ски учителите в Пампорово , които също се спуснаха по пистата под бурните аплодисменти на множеството. Хотелиерите и ресторантьорите в курорта споделиха, че толкова много гости е имало само по новогодишните празници, а според организаторите инициативата трябва да стане традиционна.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини