Съдбата на момиче, избягало от Северна Корея потресе света (видео)

Разказът на младо момиче, избягало от режима на Ким Чен-Ун предизвика вълна от емоции и коментари в социалните мрежи. Видеото събра над 17 млн. гледания само два дни след публикуването му.

Йонми Парк (Yeonmi Park) разказва историята си по време на срещата на Световните тийн лидери през 2014 г..

На 9-годишна възраст Йонми става свидетел на екзекуцията на майката на неин близък приятел. Нейното провинение било, че гледала холивудски филми.

След като тя и семейството ѝ избягали от Северна Корея, бащата на Йонми починал в Китай. Тогава тя била на 14 г.  

"Трябваше да го погреба тайно в 3 ч. сутринта. Не можех дори да плача, защото се страхувах, че ще ме върнат в Северна Корея", разказва през сълзи момичето.

Но това не е най-страшното, което е сполетяло Йонми. В деня, в който избягали от Северна Корея, тя станала свидетел как китайски агент изнасилва нейната майка. Йонми и близките ѝ избягали през пустинята Гоби. 

"Упътвахме се с помощта на компас. Когато той спря да работи, следвахме звездите...звездите към свободата", споделя Йонми. През Гоби те стигнали до Монголия. "Въоръжени с ножове, бяхме готови да се убием, ако трябваше да се върнем в Северна Корея".

Йонми Парк отново, три години по-късно отправя своя призив към хората да се интересуват повече от съдбата на хилядите севернокорейци, които остават да живеят в страната-затвор.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини