Арестуваха Алексей Навални на протест срещу Медведев и Путин

Главният опозиционен лидер в Русия Алексей Навални е арестуван по време на антикорупционен протест, организиран от него в столицата Москва, предава Би Би Си, позовавайки се на информация от очевидци.

Протестиращите са се опитали за предотвратят залавянето му от полицията. 

Хиляди са се присъединили към митингите в цялата страна, призовавайки за оставка на премиера Дмитрий Медведев, който обвиняват в корупция.

Множество полицейски служители са охранявали протеста, а руски ТВ канали показват демонстраторите да скандират "Долу Путин", "Путин е крадец" и "Русия без Путин".

Днешните демонстрации са едни от най-мащабните след масовите протести през 2011-2012 година, свързани с парламентарните избори, пише БТА.

Хора са се събирали във Владивосток, като най-малко 30 души са били задържани там. В Екатеринбург също е имало демонстрации.

Арестите са започнали, след като протестиращите издигнали плакати с надписи "Корупцията ограбва бъдещето ни" и "Премиерът трябва да отговаря". 

Навални организира протестът с мотив, че Медведев е натрупал значително богатство на стойност милиони долари чрез съмнителни сделки. 

Коментари в сайта

Последни новини