„Произход: Пътешествието на човечеството“ - нова поредица на модерния философ и футурист Джейсън Силва

    На 2 април (неделя) от 20:55 ч. National Geographic ще представи премиерата на „Произход: Пътешествието на човечеството“ – новата поредица от осем части, която проследява иновациите, променили света. „Произход“ е приключение във времето за всички сетива, което се впуска надълбоко в историята, за да открие онези ключови моменти, задвижили еволюционния ни напредък.

    Водещ на „Произход: Пътешествието на човечеството“ е прочутият съвременен философ и футурист Джейсън Силва, когото почитателите му наричат „диджей на идеи“. Той ни води през портала на времето към експлозивни събития като откриването на огъня, което  фундаментално и безвъзвратно променя модерния ни начин на живот.

    „Произход: Пътешествието на човечеството“ умело комбинира драма и документалистика, като успява да разтърси всички представи за своя жанр.

    Сред темите, застъпени в премиерния сезон на поредицата, са медицината, парите, войната, комуникациите, усядането, изследванията и транспорта.

    Музиката, която звучи в епизодите на „Произход“, е дело на интернет сензацията Джон Босуел, известен като Melodysheep.

    Водещият Джейсън Силва

    Роден във Венецуела, говори свободно испански и английски език и е популярна телевизионна персона, кинотворец и философ, описван като „Тимъти Лиъри на видео вайръл ерата“ или „наполовина Лиъри, наполовина Рей Курцвейл и малко Нео от Матрицата“. Бил е водещ на известната продукция „Brain Games“ по National Geographic, с множество сезони и номинации за „Еми“.

    Силва е създател на оригиналната дигитална поредица „Shots of Awe“, късометражни филми, които изследват човешките състояния в различни области, вариращи от творчество, технологии и иновации до въображение, съзнание и много други. „Shots of Awe“ се слави като философията, науката и изкуството на Милениум поколението и се е превърнала във вайръл сензация с над 100 милиона гледания на различни платформи, в това число Facebook и YouTube. Важни и влиятелни личности като Рон Хауърд, Леонардо ди Каприо, Ричард Брансън, Марк Ръфало и дори експерти на НАСА са споделяли видеа на Джейсън в социалните мрежи.

    От 2005 г. до 2011 г. Силва е водещ в Current TV, независима кабелна ТВ мрежа, отличена с „Еми“ и създадена от бившия вицепрезидент на САЩ Ал Гор. Там той е водещ, сценарист и продуцент на над 100 часа оригинално съдържание. Силва напуска телевизията, за да се фокусира върху филмите си, утвърждава се и като активен и неуморен обществен глас. Той участва на конференциите TEDGlobal и Google’s Zeitgeist Conference, корпоративни събития за IBM, Microsoft, Cisco и много други, както и на фестивали като SXSW, рекламния фестивал в Кан и филмовия фестивал Tribeca.

    В момента Силва живее в Ню Йорк. 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини