Съдът спря вписването на двамата нови директори в МБАЛ Хасково

Хасковският окръжен съд спря вписването в регистъра на двамата нови директори в борда на хасковската болница д-р Владимир Гончев и Симеон Пачеманов. Те бяха избрани за членове на борда на директорите на общо събрание на акционерите на 30 март, свикано от министерството на здравеопазването. Здравното министерство е принципал на акционерното дружество и държи над две трети от акциите, останалите са на общини от региона. Така бордът на директорите на МБАЛ от тричленен стана петчленен. Старите трима членове са д-р Георги Гелов – изпълнителен директор, д-р Атанас Паунов, шеф на борда, и Ирена Узунова, ексобластен управител на Хасково.

Решението на събранието на акционерите е било обжалвано от кметовете на Хасково и Маджарово, чиито общини са акционери в МБАЛ. Мотивите са процедурни – промени в дневния ред в последния момент, без да бъдат уведомени акционерите. Съдът възприема тези аргументи и спира вписването на двамата нови директори в търговския регистър.

Решението на хасковските магистрати може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.

Според запознати обаче това може и да не се случи, предвид факта, че в близките дни се очаква ново правителство и нов министър на здравеопазването, който да има други виждания.

Увеличаването на борда на директорите с още двама бе прието крайно негативно от ръководството на болницата. Според източници на Haskovo.net това няма да допринесе по никакъв начин за по-доброто управление, а двете допълнителни директорски заплати ще струват около 50 000 лв. годишно на болницата.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    32 -5
    11:54, 10 апр 2017
    Тая болница реве за 4 туби бензин.По добре да я няма.
    Гербаджийското келеме Близнаков показа как се краде болница и всички се изучиха.
    Пациентите може и от упойка да мрат.Като един журналист наскоро.
  • 2
    Уу
    уууу
    27 -2
    12:33, 10 апр 2017
    Ех тоя боклук Пачеманов не се накраде.Не се наяде.Тия пари да ги харчи за доктори и попове дето ще ги взема от болницата.
  • 3
    Во
    водкаджия
    25 -4
    13:05, 10 апр 2017
    Браво ,Мастикаджия! Много точно си го казал.Проблемите тръгнаха точно от "Гербаджийското келеме Близнаков". Макар,че много хора го харесваха и защитаваха той се оказа един обикновен крадец като истинския му облик се видя в дружбата му с откачалката Москов. Просто краставите магарета се срещат на моста. Всички неудачи на тази болница са идвали от ръководствата,а не от работещите в нея които като пчелички по цял ден работят,но меда го яде най вече директора на болницата като не забравя да даде и на политическите му ментори и по няколко лъжички на останалите от борда.Вижте само кои са миналите и настоящ директори и ще разберете за какво говоря.От хайдук по-голям хайдук.Така,че бъдете здрави и дано Господ не ви праща в Хасковската болница.
    !
  • 4
    Ин
    Инфо
    25 -2
    14:32, 10 апр 2017
    Таня Захариева, председседател на ГЕРБ Общински съвет - Хасково, е адвокат на болница. Всичко се нарежда, както си трябва.
  • 5
    Ня
    Няма
    16 0
    15:28, 10 апр 2017
    нужда от още лапачи...
  • 6
    Бо
    Болен
    13 -2
    19:14, 10 апр 2017
    А какво ще кажете за участието на Ирена Узунова в борда? Каква представа има тя от медицина и от управление на болница.Но нали трябва герберите да й осигурят 25000лв годишно само за присъствието й.
  • 7
    Ов
    овчарчето калитко
    8 -1
    20:32, 10 апр 2017
    И при соца имаше някакви изгъзици ама като днешния Гьонсуратлък никога не е ималокака рени беше герберче вероятно е още такава за това герберастите и се отблагодаряват все пак жената е в количка и не трябва да и се завижда
  • 8
    От
    ОТВРАТЕН
    11 0
    22:27, 10 апр 2017
    Как допускате тази гавра с работещите в болницата?
    Ако има хора ,на които все още им пука,дали ги "яздят" ,нека протестират.
    Вече на хората им е все едно,кой ги лъжи и кой ги управлява!
    Гербаджии да се коригират,защото това надминава всички норми!
    Какво ще правят пет човека в управителен съвет?
    То се знае_да лапат парички от заработеното от "пчеличките"?N
Последни новини