Международен педагогически форум в Асеновград, водят участниците на Кръстова гора и Бачковския манастир

    За трети път Асеновград е домакин на международния форум "Класика и иновации в педагогическата практика", като участиците тази година са над 120. В рамките на програмата са включени 76 доклада за практиките в педагогическата сфера у нас и в чужбина. Днес срещата започна с великденски фолклорен поздрав на малчуганите от ДГ "Никола Вапцаров". Начало на официалната част даде зам.-кметът Мария Вълканова, която прочете поздравителен адрес от името на кмета Емил Караиванов. Към асеновградския вицекмет се присъедини и зам.-кметът на Враца Петя Далапчиева, участник и в трите издания на събитието, която не скри възхищението си към Община Асеновград и форума, създаващ основи за обмяна на опит между работещите в сферата.

    Международният форум протича под научното ръководство на доц. д-р Стефка Динчийска от Тракийския университет в Стара Загора, доц. д-р София Каракехайова и доц. д-р Елена Събева от ПУ "Паисий Хилендарски". Всички присъстващи на събитието получиха сборника "Класика и иновации в педагогическата практика", съдържащ всичките 76 доклада. Тази година, освен от страната, има участници от Русия, ще бъде представен педагогическият опит в предучилищното образование и на Испания, Канада, Германия и Чехия. Програмата е разделена в четири секции - Традиции и иновации в Българското и европейското образование, Партньорство между родители и учители за пълноценно детско развитие, Политики за приобщаващо образование и и Проектно базирано образование.

    Организаторите от Община Асеновград и ДГ "Никола Вапцаров" са подготвили и културна програма за гостите, включваща посещение на Кръстова гора и Бачковския манастир.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Лъ
      лъжат
      2 0
      13:09, 11 апр 2017
      Кой ще представи Испания, Канада, Германия и Чехия, може би извънземни преподаватели.Само източват общински пари.Всичко е лъжа и измама.
    Последни новини