НАСА ще оповести нови сензационни открития в четвъртък

Американската космическа агенция НАСА направи още едно загадъчно съобщение за пресконференция утре, на която ще бъдат разкрити още сензационни новини за водни светове в нашата Слънчева система.

Прессъобщението не съдържа повече подробности, но твърди, че резултатите ще послужат на бъдещите мисии за изследване на океанските дълбини, включително мисията на НАСА Europa Clipper, планирана за 2020 година, както и на редица други изследвания търсещи живота извън пределите на Земята.

Откритията се базират на данни предоставени от космически телескоп Хъбъл и мисията Касини, която бе изпратена да изследва Сатурн и спътниците му преди 13 години.

Пресконференцията ще се състои на 13-ти април, от 21:00 часа българско време и ще бъде предавана на живо по NASA TV.

НАСА не съобщава никакви други подробности.

Малко вероятно е да се касае за открит живот в един от водните светове в Слънчевата система.

Може би учените са открили къде и как да търсим следи от живот в бъдеще.

От огромен интерес е фактът, че в съобщението специално е упомената Европа – една от 63-те известни до момента луни на Юпитер и един от фаворитите за откриване на извънземен живот в Слънчевата система.

За тези от вас, които не са запознати с Европа – спътникът е малко по-малък от нашата Луна, с диаметър 3 120 км.

Изследователите подозират, че под ледената повърхност на Европа се крие огромен течен океан, за който се смята се, че е 10 пъти по-дълбок от земните океани.

Данните сочат, че на Европа може би има 2 до 3 пъти повече течна вода, в сравнение със Земята.

На Европа е изключително студено, луната е отдалечена на 780 милиона километра от Слънцето, но тъй като океанът е свързан със скалистата мантия на спътника, се смята че водата се затопля в резултат на геотермална активност, която може би дори осигурява съставките, нужни за зараждането на извънземен живот.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини