Русия може да бъде отстранена от участие в „Евровизия” през 2018 г.

Европейският съюз за радио и телевизия може да отстрани Русия от участие в конкурса "Евровизия" през 2018 г., след като страната отказа да приеме предложените варианти за участие през тази година и обяви ,че няма да излъчва музикалното състезание.

От ЕРТ посочват, че това ще бъде дискутирано след провеждането на тазгодишното издание на конкурса в Киев и че в момента предстоящото събитие в украинската столица е приоритет, съобщи порталът Лента.ру.

Припомняме, руската участничка Юлия Самойлова е сред лицата, на които е наложена забрана да влизат в Украйна заради подкрепата й за анексирането на Крим от Русия. Това направи присъствието й в Киев невъзможно и украинската страна предложи Русия да изпрати на нейно място друг участник, който не в санкционния списък.
След като Москва не прие предложението, украинските организатори предложиха Юлия Самойлова да участва чрез видеовръзка, като изпълнението й бъде излъчвано директно. Русия отхвърли и тази възможност, като обяви, че през тази година няма да излъчва конкурса, а Самойлова ще участва в "Евровизия" през 2018 г.

Според правилата на ЕРТ, в конкурса могат да участват само държави, които са го излъчвали директно.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини