7 малко познати хитрости за по-добър полет

С навлизането на нискотарифните полети все повече хора се възползват да пътуват и да обиколят света. Предлагаме ви предлагаме 7 хитрости, които ще направят полета ви по-приятен.

1. Не сядайте до илюминаторите, там винаги е по-студено.

Температурата на въздуха по време на полет стига до -65 градуса, което води до охлаждане на корпуса. Затова, ако ще седите до илюминатора, се облечете по-дебело.

2. Не пийте чай или кафе.
Питейната вода, която се използва на борда на самолетите, може да съдържа патогенни бактерии като Ешерихия коли или Staphylococcus Aureus. Тези заключения са направени от експерти след лабораторни изследвания на проби, взети в самолетите на различните авиокомпании. Затова пийте бутилирана вода или сокове.

3. Не слагайте храна директно на сгъваемите масички.

Масичките и джобовете на седалките са развъдник на много бактерии. Стюардесите признават, че масите често се използват за смяна на пелените на бебетата. Затова ги почиствайте преди да ги използвате. Или дръжте храната върху табличка.

4. Най-доброто време за летене е сутрин.
Ако имате възможност да избирате часа на излитане, по-добре летете сутрин. На първо място тогава има по-малка вероятност за закъснения на полета. В допълнение, сутрин има много по-малко турбуленция.

5. Обслужването на последните редове на самолета е по-добро.

Ако на първия ред имате по-голям избор от храни, то на задните редове обслужването е много по-добро. Стюардесите го обяснят по следния начин: на задните редове е по-лесно да се донесе допълнително порция храна, бутилка вода, слушалки и т.н., и да останат незабелязани от други пътници, и по този начин да се избегнат по-нататъшни искания.

6. Не надувайте възглавничката за сън докрай

Ако взимате със себе си възглавница за сън, не забравяйте за законите на физиката. Ако я надуете напълно, може да се пръсне заради атмосферното налягане.

7. Направете избор в полза на специалното меню.

Много авиокомпании предлагат няколко възможности за избор на храна. Сред тях е вегетарианско меню, халал и кашер, морски дарове и др. Дори да нямате вкусови предпочитания, опитайте се да изберете специалното меню: експертите смятат, че е по-добро на вкус и по-разнообразно отколкото обикновеното.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини