Седем проекта, свързани с околната среда спечели Община Димитровград

Седем проекта в кампанията "За чиста околна среда - 2017" на Предприятието за управление на дейностите по околната среда (ПУДООС) към Министерството на околната среда спечели община Димитровград, съобщават от пресслужбата й. Финансовата помощ по проектите е безвъзмездна.

Разработките засягат три села. В Крум ще бъде изграден кът за отдих и детски кът. В Бодрово ще се реализира проект "Растем бодри". В Добрич е предвидено озеленяване и облагородяване на центрания парк в селото.

В Меричлери по проект ще се възстановява и озеленява допълнително зона за отдих. В Димитровград ще се работи по благоустрояване на двора на комплекса за Социални услуги в бившата Марбас болница. Там неодавна бе открит парк на приятелството, ще се изгражда и сцена на мечтите.

Два от спечелените проекти са в училищата "Св.Св.Кирил и Методий" в кв. Черноконево и ОУ "В.Левски" в Ябълково. В първото училище ще се реализира зелена класна стая с еко кът, а във второто разработката е под надслов "Нашето училище зелено и приветливо".  Над 1 000 проектни предложения са постъпили в министерството, одобрени от тях са 232. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини