Защо Бил Гейтс не разрешавал на децата си да използват мобилни телефони

С баща в лицето на най-богатия човек на планетата и при това основател на Microsoft, децата на Бил Гейтс сигурно са имали достъп до какви ли не технологии. Оказва се, че всъщност е било обратното, казва самият Гейтс в интервю за в. Mirror.

В него Гейтс разказва, че е въвел правила и е ограничил значително достъпа на децата си до устройства и технологии. Едно от строгите правила било никакви мобилни телефони докато децата не навършат 14 г. Дори и сега, когато всичките деца на Гейтс вече са на възраст между 14 г. и 20 г., използването на мобилен телефон по време на семейната вечеря е строго забранено. Имало е и своеобразен вечерен час, след който повече не може да се използват дигитални устройства. Гейтс казва, че това е помогнало на децата му да си лягат по-рано и да спят по-добре.

Той допълва, че не е противник на модерните технологии. Но според него първо трябва да се помисли как те могат да се използват за нещо пълноценно – например да помагат за контакт с приятели или за учене и писане на домашни. Гейтс смята, че трябва да бъде определено и какво означава прекомерно ползване на устройствотото и да се наложат ограничения.

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини