Авторите на най-добрите есета в конкурс на ПУ "Паисий Хилендарски" стават студенти без изпит

Катедра "Приложна и институционална социология" към Философско-исторически факултет на Пловдивския университет обяви конкурс за есе за ученици от 12 клас с интереси по дисциплините "История и цивилизация", "Обществени науки и гражданско образование", "Психология и логика", "Етика и право", "Философия", "Свят и личност".

Кандидатите са провокирани да изразят творчески и защитят смело своята позиция и гледна точка по една от следните теми:

- Мястото на България в Европа ("България и Европа - история на отношенията", "Младите хора в Европа", "Бъдещето на ЕС и моят принос")

- Младежта: между образованието, заетостта и семейството ("Как училището ме е подготвило за следващите ми стъпки в живота?"; "Трудът и професията - призвание, тъжна необходимост или..?", "Каква е ролята на младите хора в обществото?")

- Науката и технологиите в съвременния свят ("Технологията - свободата или робството?" "Какво следва след обществото на компютърните мрежи?", "Кой е следващият (след интернет) технологичен "бум"?")

Кандидатите могат да изберат една от посочените области, а темите са примерни. Ако желаят могат и сами да формулираттема, в рамките на една от трите области.

Есето трябва да е с обем от 2 до 5 стандартни страници (или шрифт Tiмes new roman 12, разредка 1,5). Срокът за изпращане на текстовете е 30 април на адрес gergana_gu@uni-plovdiv.net

Оценяването на изпратените есета ще се проведе до 10 май от комисия от Катедра "Приложна и институционална социология" с председател проф. д-р Иван Чалъков (ръководител катедра) и членове проф. д-р Иво Христов и доц. д-р Сийка Ковачева. Авторите на класираните есета ще бъдат уведомени лично и поканени на събеседване върху тезите на есето. Написалите най-добрите 5 есета ще бъдат поканени на събеседване с преподаватели от катедра "Приложна и институционална социология" с възможност да се запишат в бакалавърска програма "Социология на правото, икономиката и иновациите" при ПУ за учебната 2017/2018 без полагане на приемен изпит.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини