Документален филм за Хийт Леджър дебютира на фестивала "Трайбека" (трейлър)

Актьорски гений, сравняван с Марлон Брандо - така "Варайъти" описва известният австралийски актьор, починал от случайна свръхдоза успокоителни през 2008 г. Поводът е документалният филм "Аз съм Хийт Леджър" (I am Heath Ledger), който направи премиерата си на филмовия фестивал "Трайбека" вчера. И въпреки че е направен за телевизията, вероятно ще намери място по фестивали заради интереса към централния си герой.

Най-голямото преимущество на филма са личните записи, които - оказва се - Леджър снима постоянно, още преди да замине за Холивуд, с изричното намерение да създава изкуство. Те, както и интервютата с близки на Леджър още от детството и младостта му в Австралия, са в основата на филма, режисиран от Ейдриън Бултенхуйс и Дерик Мъри.

Убеден, че един ден ще бъде известен,изобилието от кадри, които Леджър оставя, е свидетелство за творческия му глад, но и "портрет на артиста като млад нарцисист с ангелско лице", пише още "Варайъти". Но не пропуска да отбележи, че амбицията на актьора, изиграл каубой, влюбен в своя приятел в "Планината Броукбек" и Жокера от "Тъмният рицар" означава, че той успява да стане най-добрият актьор на своето поколение още на 28, възрастта на неговата смърт. С приближаването до нея обаче филмът губи от своята искреност, превръщайки се по-скоро в сувенир за почитателките на Леджър, отколкото в пълнокръвен портрет, отбелязват филмовите издания. 

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта

Последни новини