Mercedes показа най-скъпия си E-Class

Изображение 1 от 2

    Компанията Mercedes-AMG обяви цената на върховото изпълнение на модела E-Class за Германия. Това е версията AMG 63S Edition 1, която стартира от 139 980 евро и ще се предлага на пазара в продължение на само година.

    "Базовата” E63 AMG версия е задвижвана от 4,0 литров туин-турбо V8, който разполага с 571 к.с. и 750 Нм въртящ момент. Ако решите да добавите буквичката “S” към колата, ще имате на разположение 612 к.с. и 850 Нм въртящ момент от същия V8.

    И двата автомобила разполагат със система за задвижване на четирите колела, а цените им са съответно 112 907 и 124 688 евро.

    Върховата версия Edition 1 обаче няма да разполага с повече мощност. Вместо това, инженерите от Mercedes-AMG са заложили на промени в интериора и екстериора, за да предложат повече ексклузивност. Това включва интересни цветове за купето и салона на автомобила, нов аеродинамичен пакет, както и специални 20-цолови джанти, които са боядисани в матово черно. За да се знае, че това не е обикновено E63, емблемите Edition 1 присъстват на няколко места в салона.

    Настоящият AMG модел на E-Class е на пазара от 2016 г., като най-близкият му конкурент е Audi RS6 Avant. Има слухове, че новата генерация на BMW M5 ще предложи и Touring версия, което ще направи сегмента на супер-спортните семейни комбита още по-интересен и оспорван.

    Източник: dnes.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини