Седмокласниците подават заявление за кандидатстване в ОУ "Петко Каравелов"

Учениците в VІІ клас ще се явят на НВО по български език и литература на 19 май и по математика на 22 май в училищата, в които се обучават, съобщиха от РИО - Пловдив. В изпитната зала те трябва да се явят с документ за самоличност и със служебната бележка, удостоверяваща мястото за явяване на изпитите (получава се до 16 май от училището, в което детето учи). Най-късно до 09:45 ч. учениците трябва да са заели определените им места. Задължително е ползването на син химикал, по математика - линия, пергел, транспортир, триъгълник, молив и гума. Забранени са всякакви коректори, калкулатори, справочници и мобилни телефони.

Резултатите от изпитите ще бъдат обявени 5 юни. В срок до 5 работни дни след обявяване на резултата от всеки приемен изпит учениците, в присъствието на родител, имат право да се запознаят с проверената си изпитна работа. В работните дни от 16 до 22 юни ще се подават документи за участие в приема в училищата-центрове. В Асеновград това е ОУ "Петко Каравелов". В класирането имат право да участват всички успешно завършили VІІ клас, включително тези които не са се явили на НВО по БЕЛ и математика, като резултатът от НВО при балообразуването се приема за 0 точки.

Списъците с приетите ученици на първо класиране се обявяват до 27 юни. Некласиралите се на І етап участват във ІІ етап на класиране автоматично. Класираните на І етап се записват в училището, в което са класирани. Желаещите да участват във ІІ етап на класиране подават заявление в училището, в което са класирани на І етап. Участниците във ІІ класиране запазват мястото си от І класиране само ако не бъдат класирани на по-предно свое желание.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини