Милена Марковска номинирана за Библиотекар на годината`2016

Директорът на Градската библиотека в Асеновград Милена Марковска е номинирана за библиотекар на годината. Номинацията е от Българската библиотечно-информационна асоциация. Други номинирани в същата категория са библиотекари от София, Враца, Благоевград и Силистра.

Годишните награди на ББИА са учредени през 2010 г. във връзка с 20-годишния й юбилей и са в категориите "Библиотека на годината", "Библиотекар на годината", Млад библиотекар на годината" и "Подкрепа за библиотеките". Наградата се състои от почетен плакет и награден фонд, който се определя от УС на ББИА за всяка година.    

Сдружение "Българска библиотечно-информационна асоциация" е доброволна и независима професионално-творческа организация, която обединява специалисти, независимо от ведомствената принадлежност на институцията, в която работят, които се стремят да усъвършенстват библиотечната и научно-информационната дейност и да издигнат престижа на професията. Професионалната организация е основана през 1990 г. като Съюз на библиотечните и информационните работници в България. От 2008 г. сдружението носи името Българска библиотечно-информационна асоциация. Днес ББИА има 1131 индивидуални и 82 колективни членове.

Годишните наградите се връчват по повод 11 май, професионален празник на библиотечните и информационни специалисти.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини