Немски завод кани на работа абитуриенти от ПГ "Цар Иван Асен II"

    90 процента от управляващия ни персонал първо са работили в производството. Този факт е показателен за кариерното развитие, което може да имате при нас. С тези думи Красен Кръстев, управител на "Мекалит България" ЕООД, покани завършващите тази година момчета и момичета да постъпят на работа в немския завод, разположен в зона "Куклен", част от Тракия икономическа зона /ТИЗ/. 70 абитуриенти от три професионални гимназии в областта - ПГ "Цар Иван Асен II" - Асеновград, ПГ по машиностроене в Пловдив и ПГ по селско стопанство в Куклен, разгледаха производствената база в Деня на отворените врати.

    Много е подредено и чисто, но най-силно впечатление ни направи, че основната част от производството е роботизирана и реално работата тук е лека, споделиха Божан Ламбрев, Илия Недев и Никола Борджиев от асеновградската гимназия. Според тях за всички ученици ще е добре ако практическите обучения се провеждат в такива заводи, защото се добива реална представа за евентуалната бъдеща работа.

    В рамките на 3 седмици това е втората фирма, която отваря врати за нашите ученици. Първо беше турската "Техно Акташ", а сега немската "Мекалит България", подчерта началникът на РУО Иванка Киркова. Така младите хора разпознават фирмите, а и вече коментират и сравняват различните условия на труд. Опознаването на място, добиването на информация от първоизточника, прави професионалния избор по-лесен, категорична бе тя.

    Това е един от начините да покажем съвременното и модерно лице на българската индустрия. 140 предприятия в ТИЗ ви очакват, трябва да знаете, че имате възможност за успешна индустриална кариера в родината, заяви пред зрелостниците Катя Стайкова, административен директор на клъстера. Тя напомни, че Зоната не само непрекъснато привлича нови инвеститори, но и инвестиралите вече тук разширяват производството си. Като "Мекалит България", която през 2012 г. започна производство на пластмасови модули и части като доставчик на световните производители на бяла техника, а от миналата година вече навлезе и в производството на детайли за автомобилостроенето. Фирмата е доставчик на поддоставчик на Мерцедес, например, за части на климатроници. Поради новото производство до края на годината сме планирали увеличение на персонала с 15 процента, в момента тук работят 90 души, обясниха от дружеството.

    В събитието се включиха и експерти от Областен информационен център, част от националната кампания "ЗАЕДНО за Европа".

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини