Кристиан Костов класира България на второ място на Евровизия, Португалия-победител

България се класира в Украйна на най-високото си –второ място откакто участва в музикалния конкурс Евровизия  на плещите на един от най-младите таланти през последните години у нас-Кристиан Костов.

След като на втория полуфинал на песенната надпревара 17-годишният Кристиан тръгна към финала с най-доброто класиране, тази вечер той беше само на крачка от статуетката след изпълнението на „Beautiful Mess".

До последно интригата за финала се въртеше около песента на България и Италия, все пак на финала и вота на журито на  страните-участнички, и този на зрителите спечели португалската лирична акустична  продукция "Amar pelos dois", представена от Салвадор Собрал.

„Това беше една победа за музиката и показва, че музиката е чувство”, каза победителят.

„Ако вие сте доволни-добре. Това всичко е за България!”, каза българският финалист Кристиан Костов минути след финала. И добави :Мисля, че бяхме най-добрите и трябваше да спечелим. Но и отдаде дължимото на португалския изпълнител: Голям е този пич, когато той пее, аз мълча.

„Съжалявам, че не успях да донеса Евровизия в България”, каза през сълзи Кристиан, като, уточни, че те са от радост, не от разочарование. „Сълзите са от щастие, защото се радвам , че съм в историята на България!” .

От Украйна Кристиан Костов си тръгва и с награди от журналистите за най-добра сценична визия.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    4 -8
    11:04, 14 май 2017
    Аз съм от старото поколение,ама да попитам тоя как... Виж коментара
  • 2
    Зи
    Зигмунд Фройд
    4 -5
    11:25, 14 май 2017
    Руски хибрид..
Последни новини