Баскетболистите на ПМГ с бронз от финала на ученическите игри

    Отборът на хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ спечели бронзовите медали от финала на ученическите игри в Бургас. Момчетата от 11 и 12 клас с капитан Евгени Вълчев достигнаха до успеха в града край морето след като се класираха на общински, областен и зонален кръг.

    В провелите срещи в зала „Бойчо Брънзов“ хасковските състезатели с треньор Иво Конгалов и пом.-треньор Велин Петров записаха 4 победи и 2 загуби.

    Сребърните медали и купата от ученическите състезания са абсолютен успех за хасковската гимназия. Това е най-доброто класиране до момента в историята на ПМГ в състезанията по баскетбол, заявиха директорът Донка Маргаритова и Иво Конгалов. Те уточниха, че през годините техни възпитаници са имали и други успешни представяния, но в индивидуални спортове.

    Тепърва на финали в ученическите състезания ще играят и други отбори на гимназията. Ученичките от 8 до 10 клас ще се борят за медали в заключителния етап в надпреварата по баскетбол за момичета, която ще се играе от 1 до 4 юни в Хасково. Момчетата от 5 до 7 клас пък ще спорят за титлата по бадминтон във Велико Търново.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Сл
      Слона
      5 -8
      12:28, 17 май 2017
      Иво Конгалов само в художествената гимнастика няма медали. Но има време. С подкрепата на Делянчо и дядо му и това ще стане.
    • 2
      Ин
      Интересно
      3 -8
      14:05, 17 май 2017
      Много интересно! Конгалов е "треньор" по футбол, д... Виж коментара
    • 3
      Бр
      браво
      5 0
      17:42, 17 май 2017
      Браво на децата и на треньорите! Има ли значение кой в какво се е преквалифицирал?! Важен е резултатът!

    Случаен виц

    Последни новини