Асеновград пожела попътен вятър на завършващите СУ "Св. Княз Борис I" (Снимки)

    Шансът да стартират тазгодишните дефилетата по червената пътека в центъра на Асеновград се падна на прекрасните момичета и момчета от СУ "Св. Княз Борис I". С тържествен ритуал градът изпрати първите 61 зрелостници от випуск`2017. Традиционно всеки от абитуриентите бе поздравен лично от кмета Емил Караиванов и получи свитък с подписано от него пожелание-послание. Ето и думите, с които тази година градоначалникът се обръща към зрелостниците:

    "Всяка година дните около 24 май ухаят на абитуриенти. И всеки град се радва на своите зрелостниците. Тази година Асеновград се радва на теб и твоите съученици. А въздухът наоколо излъчва празничност и заради вашето завършване. На младостта й се полагат пожелания за мечти и напътствия за добри пътища в живота. Като кмет на Асеновград вече няколко години си позволявам изключително приятната емоция да бъда част от пожеланията за изпращане на абитуриентите. Сега е твой ред и на всички асеновградски абитуриенти випуск`2017.

    Бъди здрав и не изпускай никога мечтите си, млади приятелю!

    Казвах на онези преди теб и пак ще го повторя: Не спирайте да бъдете любопитни! Защото любопитството е горивото за младостта и успеха. Любопитството и мечтите ще ви движат напред, за да откриете себе си и да бъдете реализирани в професията, сред хората и в сърцето си. Но какво е любопитството, ако си позволиш да забравиш откъде си тръгнал?

    Затова днес на този прекрасен ден запомни още нещо: накъдето и да те отведе негово Величество Животът, никога не забравяй родния Асеновград! Тук е всичко, заради което ти си това, което си днес и искаш да продължиш. Бъди благодарен и цени своите родители, семейство, училище и учители- всички те завинаги са част от твоя личен код. Асеновград те обича, обичай го и ти!

    Желая ти много успехи, щастие и любопитни пътища в живота! На добър час!

    С поздрав:

    д-р Емил Караиванов"

    Следващите абитуриенти, които ще преминат тържествено по червения килим на стълбите пред Общината, са възпитаниците на на СУ "Св. св. Кирил и Методий", ПГ "Св. Патриарх Евтимий" и ПГ "Цар Иван Асен II". Часът отново е 18:30, датата - 24 май.

    Завършващите ПГ по ХВТ "Св. Димитрий Солунски" ще минат по ярката пътека от емоции, спомени и мечти в петък, 26 май, в 18:30 ч.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини