Учители и културни дейци бяха наградени по случай 24 май

    Кметът на Асеновград Емил Караиванов връчи награди на заслужили директори, учители и културни дейци на празника на славянската писменост и българската просвета и култура 24 май.

    Със званието "Директор на годината" бяха отличени директорите на СУ "Св. княз Борис I" Петър Шиков и ДГ "Пролет" Христинка Вичева. "Учител на годината" станаха Лиляна Желязкова, старши учител в ДГ "Никола Вапцаров", която получи и почетното звание на Министерството на образованието и науката "Неофит Рилски", което й бе връчено от президента Румен Радев на церемония в София вчера след тържествата в Асеновград. Със същото звание бяха удостоени и Невена Колева, старши учител в СУ "Св. св. Кирил и Методий", Мария Бодрова, старши учител в ОУ "Никола Вапцаров" и Иванка Маджирова, старши учител в ОУ "Христо Ботев".

    Директорът на ДГ "Никола Вапцаров" Златка Тоскова бе отличена с грамота за високи постижения и организирането и провеждането на Третия международен форум "Класика и иновации в педагогическата практика в Асеновград" и Христо Андонов, директор на ОУ "Петко Каравелов", за перфектната организация като домакин на международното математическо състезание "Европейско кенгуру".

    В областта на културата с плакет "Асеновград" бяха удостоени Виктория Стефанова за изключителни заслуги в областта на рецитаторското изкуство и на театралната самодейност в Асеновград и художникът Димитър Ненкин за приносът му за популяризиране изобразителното искуство на асеновградските творци, за личните му постижения в областта на живописта, както и по повод 60- годишния му юбилей.

    Градоначалникът връчи грамоти за особен принос в областта на културата на Ваня Кушева - секретар на читалище "Св. преп. Паисий Хилендарски", писателките Иванка Янкова и Елена Славкова, директорът на Градската библиотека Милена Марковска, Атанас Кендев за мултимедийния му проект "Вдъхновени от Асеновград" и на екипа на проекта "Тютюнева крепост" - Елена Граматикова, Атанас Кендев, Иван Михайлов, Богомил Петров, Пенка Попова, Виктория Христова, Мария Миткова, Росица Бикова, Христо Бояров, Иван Дуков и Мина Христемова, и Владимир Евстатиев.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Уч
      учен *****
      3 -1
      09:57, 27 май 2017
      Желязкова драпа да стане директор на ДГ Мир.Много нахални са тези ******. Ако стане директор, кой ще пасе мулену на бубайко в Смолян.
    • 2
      Уч
      учен *****
      3 -1
      10:03, 27 май 2017
      Тоскова само харчи народни пари.Организира международни семинари,без да има чужденци. Дъщеря и,се облагодетелстава от превода на материалите.
    • 3
      Бс
      БСП
      3 0
      15:48, 28 май 2017
      Всички наградени са близки с властта на града. Бог да пази А-да. Корупция и рушвети и в образованието.
    Последни новини