Лунна диета

Сигурни сме, че през годините сте срещали най-различни методи на пречистване и детоксикация на организма. Има най-различни теории за това как може да свалим бързо килограми, при това без да се налага да полагаме големи усилия и да спазваме определени режими.

Сигурно сте чували за лунната диета. Тя стана изключително популярна в последните години и за нея се говори все по-често. Много известни личности споделиха, че са нейни привърженици.

Какво всъщност представлява тя? Известна е още като течната диета, защото ако я практикувате, трябва да приемаме само течности. Основната идея при нея е, че се ръководим по фазите на луната:

1. Новолуние

2. Първа четвърт

3. Пълнолуние

4. Последна четвърт

Спазва се четири пъти в месеца или един ден от седмицата – тогава, когато Луната започва да навлиза в някоя от фазите. Продължителността ѝ е 24 часа – толкова, колкото е и продължителността на дадена фаза. По време на 24-те часа трябва да приемате само и единствено течности, при това в големи количества. Можете да приемате около 4 литра вода, чай с добавен мед, но трябва да избягвате захарта. Спокойно можете да се поглезите и с фреш от плодове или зеленчуци. Алкохолът и млякото за забранени.

Някои специалисти препоръчват следното - ако сметнете, че не сте достатъчно подготвени да гладувате четири пъти в месеца, в началото започнете като пробвате режима само в един път в месеца – по време на пълната фаза на луната. Препоръчително е след деня, в който приемате само течност, да започнете постепенно захранване – например стартирайте деня с нещо леко – плод, семена, кълнове, салати.

За ваше улеснение е важно да знаете някои неща и най-вече да се вслушвате в това, което се опитва да ви подскаже собственото ви тяло:

1. През фазата на пълната луна трябва да сте особено внимателни – тогава сте предразположени да трупате излишни килограми, затова трябва да внимавате с какво се храните. Най-добре е да минете на воден режим.

2. По време на фазата на намаляващата луна тялото ни е „по-мило“ с нас и можем да си позволим да опитаме от някои вкусотии, но не трябва да прекаляваме, разбира се.

3. По време на новолунието организмът ни работи на пълни обороти, затова трябва да приемаме само течности 24 часа. Метаболизмът ни е много ускорен и така изхвърляме много токсини.

4. При нарастващата фаза на луната чувстваме много по-голям апетит, затова не е особено добре да го „мъчим“ с гладуване. По-скоро е по-добре да внимаваме какво хапваме.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини