Бъдещите първокласници от Градина се учиха да пишат на пясък

Изображение 1 от 3

    С екскурзия до Карлово и Сопот бъдещите първокласници от село Градина ознаменуваха последните дни от безгрижното си детство в Детска градина „1 юни“.

    Учителките ги заведоха в родните къщи на Левски и Вазов и малчуганите се докоснаха до местата, където те са изживели детските си години. Не веднъж децата са рецитирали стихове, посветени на българския дух и борбата за освобождение. Патриотичното им възпитание и гордостта им е са били подхранвани от емоционални тържества, а по време на екскурзията се докоснаха и до реалния бит на личностите – символи на духовното и национално Възраждане.

    Малчуганите бяха впечатлени от беседата за Левски и с готовност си припомниха песните и стиховете, които са учили за него. Не пропуснаха и в къщата на Иван Вазов да изрецитират „А съм българче“.

    С огромен интерес децата пристъпиха в Девическото училище в Сопот. Там видяха белите табелки за ученолюбивите и трудолюбиви ученици и черните с назидателните надписи за непослушните и мързеливите. Видяха показалката, която са ползвали в миналото учителите, за да въвеждат ред. Седнаха на дървените чинове и се опитаха да пишат с пясък и калем.

    Както всички деца и за децата от Градина незабравима част от спомените за екскурзията ще останат веселите игри на поляната до Сопотския манастир.

    Вчера на специално тържество те получиха своите първи дипломи за завършена образователна степен и се разделиха с учителките си – Пенка Петкова и Татяна Кенаева.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини