Водният проект ли е в основата на атаката срещу кмета на Асеновград?

Водният проект на Асеновград е възможно да е в основата на атаката срещу кмета Емил Караиванов. Това предположение изказа адвокатът му Красимир Алексиев, но подчерта пред съда днес, че не иска да влиза в "конспиративни теории или да прави внушения". Както вече съобщихме, Емил Караиванов и гл.архитект Константин Атанасов остават на длъжност, след като Окръжният съд не прие доводите на прокуратурата, че двамата могат да възпрепятстват разследването.

Припомняме, че стойността на проекта е 110 млн. лв.,

Прокурорът Георги Гешев бе категоричен, че ще обжалва решението на съда. По думите му срещу кмета на Асеновград вървят още разследвания като договорите за саниране, сметосъбирането и т.н.

Прокуратурата имат абсолютно всички документи по делото. Въпросните 32 фактури са предоставени на разследващите, но защо не са ги прочели не знаем. При случая с обвинението за промяна на ПУП в Метошката махала - според прокуратурата парцелът е в групов паметник на културата, но всъщност той е в друга зона, която се води превантивна, не защитена зона, заяви адвокат Алексиев. Няма обвинение за 200 хил. лв., а за 80 хил. лв., които евентуално може да станат 200 хил. лв., каза още той. В самите записи от ДАНС също не фигурира кметът, а името му е споменавано от няколко души.

Ще бъде ли отстранен от длъжност кметът на Асеномвград, както и главният архитект, ще реши Апелативният съд в срок до 14 дни.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини