Ексцентричната комедия "Хипопотам" по Стивън Фрай (трейлър)

Изображение 1 от 2

    Роджър Алам играе поет, здраво свързан с уискито в тази ексцентричната комедия "Хипопотам" по романа от 1994 г. на Стивън Фрай. Това е първата филмова адаптация на Стивън Фрай като романист. Иначе го познаваме като британски актьор, комик, журналист, писател, поет, режисьор, сценарист и драматург. 

    Тед Уолъс - поетът в "Хипопотам", достига до позициятз на "уискито в журналистиката" -  театрален критик. Това е горивото, което задвижва филма - Тед има умения и гъвкавост на усърден учен.  Към това се добавя богатият му сочен начин на изразяване, субтитри на други езици би било предизвикателство. 

    Тед е освободен от работата си за вестника светкавично след скандал. Той получава почти толкова бързо, необичайно и много доходоносно бизнес предложение от дъщерята на бившата му приятелка. Джейн (Емили Берингтън) твърди, че се е излекувала от левкемия, докато била в имението на чичо си, стар приятел на Тед. Тя иска той да разследва "чудото". Той намира идеята за абсурдна, но би било трудно да се намери безработен писател, особено с вкус към шотландския малц, който може да устои на заплата от 100 000 лири.

    В имението Суафърд на лорд и лейди Лоуган Тед намира стария си приятел Майкъл не особено щастлив да го види. Съпругата му Ан (Фиона Шоу), обаче го посреща топло и доверява на Тед, че е загрижена за поведението на по-малкия си син Дейвид (Томи Найт).

    За голям ужас на Тед, сексапилният тийнейджър се мисли за поет и, по-лошо - за притежател на талантлива душа.
    Романтичната представа за писането като израз на чист дух, застъпвана от тийна се сблъсква с мнението на поета, който не е написал стихотворение от близо 30 години. Той настоява, че литературното произведение е резултат на не само вдъхновение, но и на упорита работа. Сценарият кристализира тази идея ефективно между занимания като празни приказки, прекъсване на фелацио и контузия на кон.

    Между срещите за пиене и разговорите по Skype с Джейн, Тед провежда нелепото си разследване. Той проследява истории за лечебното докосване на Дейвид като противоотрова за астмата на майка му, ангината на Оливър и дори загадъчното заболяване на кон. На фона на няколко добре подбрани песни на Луис Армстронг...

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини