Димитровград привлича туристи с пет безплатни маршрута

Пет туристически обиколки из забележителностите на община Димитровград и съседните общини стартират от 24 юни до 26 август. Инициативата е по повод 70 -годишнитата на града, която ще се отбележи през септември.

Инициативата е подбрана да стартира точно 70 дни преди Димитровград да празнува своя юбилей на 2 септември.  Всички обиколки за жителите и гостите на града са безплатни. На определените дати, посочени по-долу се тръгва в 10 часа от Исторически музей в Димитровград. Обиколката продължава три и половина часа.

Желаещите да се запишат трябва да сторят това най-късно 7 дни преди датата на маршрута. Записването стана на телефон 0391/ 667 87 или на място в Историческия музей.

Сред забележителностите са  панорамна обиколка на Димитровград с автобус, декоративните пана на братя Паневи в с.Крепост, светилището на нимфите и Афродита край Каснаково, Манастира "Св.Атанасий" в село Златна ливада, Александровска гробница, Монумента Св.Богородица в Хасково, частния етнографски музей в с.Воден и най-старата църква в с.Черногорово.

Друг от туровете включва обиколка на Историческия музей, посещение на Народната астрономическа обсерватория и Планетариум Джордано Бруно", парк "Пеньо Пенев". Могат да бъдат разгледани и съвременните атракции на Димитровград - Голямата пейка, Голямата стол и маса и Голямата лампа, Металното сърце. Предвидени са и посещения в Дом-музей "П.Панев", Художествена галерия "Петко Чурчулиев", централна градска част и др. Ето какво включват маршрутите:

Маршрут 1 - Забележителностите на Димитровград - дати - 24 юни и 29 юли

Маршрут 2 - Димитровград -Светилище на нимфите в Каснаково - село Крепост - Димитровград - дати - 1 юли и 5 август

 Маршрут 3 - Димитровград - село Черногорово -село Воден - Александровска гробница -Димитровград - дати 8 юли и 12 август 

Маршрут 4 - Димитровград - село Крепост - Монумент "Св.Богородица в Хасково - Димитровград -дати - 15 юли и 19 август

Маршрут 5 - Димитровград - село Крепост - Манастир "Св.Атанасий" Златна ливада - Димитровград - дати 22 юли и 26 август

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини