3 задържани след отклоняване на полет на ИзиДжет в Кьолн

Трима мъже са задържани след отклоняване на полет на ИзиДжет в Кьолн. Разследването на инцидента продължава.

Все още не е ясно какво точно се случило на борда на самолета на ИзиДжет, излетял в събота от Словения за лондонското летище Станстед и отклонен за кацане в Германия, след като пилотът е бил информиран за подозрителен разговор на борда, съобщи БТА.

Някои пътници дочули трима мъже да разговарят за "терористични работи" и предупредили персонала. Това съобщиха рано днес полицията и прокуратурата в Кьолн, където кацнал самолетът.

Вестник "Билд" цитира говорител на федералната полицията, който казал, че пилотът решил да кацне в Кьолн, след като пътници казали на персонала на авиолинията, че мъжете използват думи като "бомба" и "експлозив". Полетът от Любляна е кацнал късно вчера на летище Кьолн, всичките 151 пътници са напуснали Ербъса А319 по надуваемите пързалки за аварийни случаи, каза говорител на летището. 

Пътниците са били отведени в транзитната зона, където са били разпитани от полицията и трима мъже са били задържани.

Полицията е взривила подозрителна раница, която била на един от задържаните. Самолетът е бил претърсен с полицейски кучета. Мъжете са били разпитани, но засега разпитът не е помогнал да се изясни ситуацията, казаха служители, цитирани от ДПА. 

Ройтерс се позовава на съвместно изявление на полицията и прокуратурата, според което продължава разследването, свързано с подозрение за "сериозно насилствено престъпление, застрашаващо държавата". 

Германската полиция разпитва трима британски граждани по случая.

Говорител на кьолнската полиция каза, че пътници дочули тримата мъже на възраст 31, 38 и 48 да водят разговор с "терористично съдържание". 

Продължава разследването дали тримата са планирали нападение, каза говорителят, но добави, че може би има съвсем невинно обяснение на разговора им. 

Останалите пътници, някои от които по време на евакуацията от самолета са получили леки наранявания, най-вероятно ще продължат по-късно днес за Лондон.

Коментари в сайта

Последни новини