След два месеца Хасково ще е с обновен градски стадион за половин милион

Започва ремонтът на стадион „Хасково“. След 60 дни спортното съоръжение трябва да бъде напълно обновено. За това се договориха Община  Хасково и изпълнителят на поръчката за реновирането варненската „Одесос строй“. 532 988 лева ще струва обновяването. Срокът за него, разписан в договора, е с начална дата 14-ти юни. При неизпълнение на договореното финализиране, фирмата ще дължи неустойка от 1 % на ден от общата сума. Въпреки вече течащото време, днес фирмата не беше влязла на стадиона за работа, видя наш екип.

Да реновират стадион “Хасково“ поискаха общо 6 фирми. Ремонтът става възможен след като Община Хасково и Министерството на младежта и спорта подписаха договор за финансово подпомагане, след внесеното от местната администрация проектно предложение.

През предстоящите два летни месеца  трябва да бъде подменено изцяло тревното покритие на градския стадион, ще бъде направен дренаж и изградена автоматична поливна система. Ще се извърши и наторяване с разтворима гранулирана тор на тревния чим.

 Ще бъде изградена на терена и лекоатлетическа каучукова писта, която ще е широка 8 метра. Предвижда се още доставка и полагане на бетонов бордюр от външната страна на пистата.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Ам
    аман от безотговорни
    27 -7
    14:21, 14 юни 2017
    Стадион Младост е изоставен в схемата. Покрай пистата има избуяла трева, каквато никога не сме наблюдавали в това време. Да не говорим за пистата- закърпвана във времето, ако не внимаваш може да си лепнеш травма!!! Там също спортуват доста хасковлии, както и деца от спортно училище но Община Хасково нехае. Екопрогрес изсякаха дърветата и до там, нищо не посадиха за хигиената да не говорим! Служителките им цял ден са в кофите за боклук и изяждат всичко що се яде от дърветата по улиците. Няма управия тази държава!
  • 2
    Имайте малко търпение
    • До
      дон балон
      2 -4
      23:50, 14 юни 2017
      Дядо, още ли си вярваш?
  • 3
    Ба
    Бай Кор
    9 -9
    16:06, 14 юни 2017
    Кой ша играе на тоя стадион, или само ще си седи реновран .....
    • Чи
      Чичо Стоян
      9 -4
      16:36, 14 юни 2017
      Сърдитко
      Все за нещо ще намери
      да се начумери:
      ту му млякото горещо,
      ту пък друго нещо.
      И задето Петко в къщи
      често тъй се мръщи,
      Николинка, Ваньо, Митко
      викат му Сърдитко.
  • 4
    Сп
    Спорт
    7 0
    16:20, 14 юни 2017
    Стадион "Хасково" очевидно ще остане за състезания като терен.Добре е пистата да бъде отворена за граждани , а и да се развие и лека атлетика като спорт.Садион "Младост" също трябва да бъде някак реновиран като терен и писта-добре ,че и там се появи футболен отбор "Асти" ,но има и много спортуващи граждани и пистата трябва да се поддържа. Не по-малък е проблема с тренировъчни футболни терени без които е невъзможно да израстват футболисти.И най-добре е общината да се разбере за ползването и поддръжката на игрищата на Ямача със собственниците на парцелите ,които са идеалното решение-като откупуване или дългосрочен договор за някакъв вид замяна.Иначе какъв е смисъла от добър терен ,но готвещи се футболисти особено малки на изкуствени маломерни игрища?
  • 5
    Чо
    Чобанина
    20 -1
    16:47, 14 юни 2017
    Да вземат да сложат осветление около стадиона , за да може да се ползва за джогинг и в месеците, когато сутрин е тъмно, не само да подменят тревата !!!!!! Да вземат да си преберат бездомните песове, защото има сред тях агресивни !!!!!! Да вземат да реновират настилката и на алеята, която заобикаля малкият стадион. Изобщо толкова много работа имат да свършат за обикновените хора, а те взели тревата да подменят. Гачи сме в Първа футболна дивизия !!!!
  • 6
    То
    Тодор
    16 -1
    18:46, 14 юни 2017
    За друго не знам, ама от тва 1/2 милионче, аджеба колко ще отидат като пряка инвестиция в това стадионче? :D
    • Им
      ИМА ЛОГИКА
      5 -2
      01:49, 15 юни 2017
      Мисля че го знаеш защото живеем в най-крадливата държава .Управляват ни най-продажните най-некадърните политици.За съжаление България никога не е имала качествени политици.От Освобождението от Турско робство до сега те съсипват и продават на безценица всичко извоювано от героичният Български Народ и Войска от 1878 до наши дни.Това е гочивата истина Тодоре за съжаление.
  • 7
    Шо
    шофьор
    6 0
    00:32, 15 юни 2017
    и всичко това само за 500 хиляди....?че бордюрче ще има...колко ли струва? а трибуните кой ще укрепи,а оградата???
  • 8
    Кр
    крадци
    1 0
    20:29, 17 юни 2017
    Преди 2 години за половин милиона сменихте само пейките, тревата и боядисахте там оградата на стадиона. А сега явно ще сменят само тревата за 500 хиляди лева хахаха смешна работа....
Последни новини