"Един живот в пет тетрадки" - премиера в родния Асеновград на ръкописите на Надя Тодорова

    "Значи така решихме да ги подредим на масата: роднина - милиционер, роднина - милиционер…"

    Мнозина ще се сетят веднага за филма, от който е култовата реплика - "Опасен чар". Повечето дори ще познаят, че я произнася актрисата Надя Тодорова. Но как точно е измислена фразата? Отговор на този и други въпроси около "голямата актриса на малките роли" ще получим в книгата "Един живот в пет тетрадки". В основата й е залегнал истински ръкопис - мемоарите на родената в Станимака актриса, които тя е писала сама. В тях тя разказва не само за най-интересните ситуации зад кадър, но и за всичко важно, което е преживяла. Надя Тодорова връща читателя до детските й години в града край река Чая, до първите й балетни стъпки, да спомена как се е разочаровала при срещата с цар Борис III и е изпитала облекчение при сблъсъка си с Тодор Живков. Освен това ще разберем как се е почувствала, откривайки любовта, заради която си струва да останеш с един мъж повече от половин век.

    Тетрадките и идеята да се съберат в книга са подарък от дъщеря й Антоанета Теменугова, реставратор в Прага. При нея Надя Тодорова прекара последните години от живота си.

    Издател на "Надя Тодорова: Един живот в пет тетрадки" е "Книгомания".

    Премиерата в родния й Асеновград ще бъде на 21 юни от 18:00 ч. в читалище "Родолюбие". На този ден се навършва една година от кончината на голямата българска актриса.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини