Двама българи са потърсили помощ след пожара в Лондон

Двама наши сънародници са потърсили помощ от българското посолство във Великобритания след пожара в Лондон.

Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, предаде „Фокус“. 

До момента информация за пострадали българи няма. Има двама наши сънародници, които живеят в съседния блок. Не са пострадали, добре са, успокои министърът. 

Те са потърсили помощ от посолството, след като са били евакуирани целите жилищни сгради около изгорялата. Двамата ще бъдат настанени там, докато приключат часовете на евакуация на съседните сгради, коментира външният министър. 

Според нея евакуацията в района се е наложила заради заплаха от срутване. 

При големия пожар в 27-етажен жилищен блок в британската столица има множество жертви и ранени. Загинали са поне шестима души, но цифрата вероятно ще нарасне, съобщиха от полицията. По етажите има блокирани хора. Спасителната операция вероятно ще продължи с дни, обявиха от полицията.

Съобщава се и за около 70 пострадали, 20 от тях в тежко състояние.

Сградата е била обитавана от 120 семейства. 

За информация 

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон на българското посолство в Лондон, съобщиха от МВнР: 

При избиране от Обединеното кралство: 020 7581 3144 

При избиране от България: 00 44 20 7581 3144 

Сигнали могат да се подават и на горещата телефонна линия, обявена от британската полиция: 0800 0961 233 (при избиране от Обединеното кралство) 00 44 800 0961 233 (при избиране от България)

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини