От КАТ вчера са проверили 159 автомобила и само 18 са без глоба

За да се ограничат предпоставките от тежки пътнотранспортни произшествия, през последните дни, полицейските служители извършват засилен контрол върху водачите на МПС, насочен към нарушения, водещи до тежки катастрофи – превишаване на разрешената скорост, неправилно изпреварване и паркиране, шофиране от неправоспособни и употребили алкохол водачи и управление на нерегистрирани и технически неизправни автомобили.

В рамките само на вчерашния ден, пътните полицаи на територията на Хасково, Димитровград и Тополовград са констатирали над 141 нарушения на Закона за движение по пътищата. Нарушилите го водачи са санкционирани с 11 акта и 130 фиша. Извършени са проверки на 159 автомобила.

От началото на акцията са констатирани общо 807 нарушения, за които са съставени 99 акта и 601 фиша.

Най много нарушенията са регистрирани в Хасково, където са направени 678 санкции за нарушение на Закона за движение по пътищата и са наложени на провинили се шофьори за изминалите пет дни.

Контролиращите са установили, че основните нарушения, които са извършили водачите, сакционирани с фиш, са неправилно паркиране и липса на колани, а тези, санкционирани с актове, са за превишена скорост, алкохол и неправоспособност.

От КАТ предупреждават водачите, че до края на летния сезон ще има засилено и активно полицейско присъствие по пътищата в региона.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини