Ремонтът на пътищата Асеновград - Пловдив и Асеновград - Кърджали сред темите на днешната изнесена приемна на областния управител

Срещата, която се проведе днес в Асеновград, бе инициирана от областния управител Здравко Димитров като част от организираните изнесени приемни във всички общини на Пловдивска област. Целта е на ниво ръководство и експерти да се дискутират на място проблеми, които надхвърлят компетенцията на местната власт и намиране на начини за решаването им със съдействието на Областната администрация.

Като основни проблеми на приемната днес се очертаха ремонтът и разширяването на пътя Асеновград - Пловдив, както и ремонтът на пътя Асеновград - Кърджали в частта, находяща се на територията на община Асеновград. Поискано бе съдействие за решаване на проблема със закритите нефункциониращи училища и използването на сградния им фонд. Дискутирани бяха също и проблеми, свързани с водния цикъл, преместването на Дневния център за деца с увреждания и създаването на нов Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и др.

Областният управител Здравко Димитров изрази готовност този вид срещи да станат традиция, ангажирайки се със съдействие в рамките на компетенциите му за решаването на проблемите във възможно най-кратки срокове.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини