Вече няма да ходим в КАТ при покупка на кола

Изображение 1 от 2

    Край на опашките пред КАТ и пренасянето на документи между институциите при покупка на автомобил. Това стана ясно по време на работна среща в министерския съвет за облекчаване на бюрокрацията.

    Когато има административна тежест или хората губят дни да вадят документи, това създава усещане за тревожност, корупция и напрежение в обществото, посочи премиерът Бойко Борисов и допълни, че надали има политик, който да не е поставял решаването на този проблем във фокуса на предизборното си говорене. Искам да положим цялата си воля това да се случи, каза премиерът и посочи, че не е необходимо тепърва да се правят анализи какви са точно проблемите, защото на всички са известни местата, където се формират опашки и най-голямо напрежение. Премиерът обеща където е нужно, да се вложат средства или да се осигури наличен контрол.

    Облекчението ще е по-скоро за купуване на коли, които са вече регистрирани в България.

    Сега при продажба на кола между двама души, старият и новият удостоверяват смяната на собствеността и после се ходи в КАТ с наръч документи, за да се вземе нов талон. С промените това отпада.

    Предвижда се вече по служебен път документите да отиват в КАТ и другите институции, а шофьорът да взима директно готов талон.

    Готви се и връзка между всички регистри на отделните институции – промяна, което ще става постепенно.

    Заложено е и да се предоставя служебно свидетелство за съдимост, но по-скоро при постъпване на работа в администрацията, а не толкова за частните фирми.

    Източник: bTV

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ee
      eeeeeee
      37 0
      14:46, 16 юни 2017
      Ха дано. Много време им беше необходимо да стигнат до този извод. Трябва да вземате пример от Европа ето в такова отношение. Трябва да намалите максимално тежестта на таксите за щяло и нещяло. Трябва да улесните процесите със скиците в общините и да оторизирате фирми, които да се отчитат на държавата като нотариусите и да движат документите свързани със строителството. Като казах нотариусите - вие знаете ли в Първомай има единствен нотариус и те дере както си иска и ти си задължен да минеш през нея и си жив одран!! До кога ще търпим това, СРАМ!
    • 2
      Jo
      joro1755
      6 -1
      17:45, 16 юни 2017
      И накрая в талона ти да пише, че колата ти е едно Ферари с цвят червен !
    • 3
      Ли
      Лилито Павлова
      5 -2
      19:46, 16 юни 2017
      Не се притеснявайте а ходете при наши авокати от герб
    • 4
      Po
      POPO
      1 0
      16:25, 19 юни 2017
      Айде скоро и с детските дано да стане, че сега бележки от фирмата подаване и т.н. а само да ти чукнат ЕГН-то всичко става ясно бедумно губене на работно време.„
    Последни новини