Нов затвор в Дебелт чака ВИП обитатели. Преглед на печата

24 часа"

Нов затвор в Дебелт чака ВИП обитатели

Заради лошите условия в бургаския затвор, станали повод за стотици дела в Страсбург, в него тече усилен ремонт. След промяната ще бъде осигурена слънчева светлина, необходимите 4 кв. м площ за всеки затворник и санитарни помещения в жилищните площи.

Междувременно 150 затворници вече живеят в почти хотелски условия в Дебелт, макар че според директора на бургаския затвор Бранимир Мангъров не става дума за лукс, а за съвременни удобства.

"Труд"

Шефът на НДК крие загуби на десетки милиони

На 15.06.2017 г., след журналистическо разследване на "Труд", Мирослав Боршош все пак изпълнява задължението си да обяви годишния финансов отчет на НДК за 2016 г. Документът е публикуван в Търговския регистър във вид "зебра" - с плътни черни линии е заличена цялата съществена информация относно финансовото състояние на държавното дружество, готвещо се да приеме основните събития от българското председателство на ЕС. А въпросното състояние, меко казано, никак не е добро. Генерирана е нова годишна финансова загуба от 8 632 000 лв., като разполагаемата парична наличност към 31.12.2016 г. е 8 789 000 лв. при преведени от държавата само преди четири месеца ( на 22 август 2016 г.) 17 000 000 лв.!

"Стандарт"

Паника за бомба в наш самолет

Паника за бомба на борда на наш самолет вдигна накрак полицията в Щутгарт. Спешно бяха евакуирани 180 пътници от самолета на "България ер чартър", който вчера по обяд трябваше да излети за Варна. Повод за истерията се оказа пиянски скандал между пасажери, руснак и германец. Единият обвинил другия, че е атентатор и носи бомба. Екипажът на самолета приел заплахата сериозно и веднага алармирал полицията. Всички полети били спрени, а летището - блокирано от полиция.

"Монитор"

Кръстено уиски и водка-менте по морето

Уиски с вода и водка менте. Това масово ще се сервира през този туристически сезон по морето, показа проверка на "Монитор". Вече налице са и първите засечени проби, които показват, че уискито е с 20-градусовово алкохолно съдържание, вместо стандартните 43, което ще рече, че е сериозно разредено с вода. Водката пък е дори по-силна от препоръчителното, тя надхвърля даже най-сериозните руски стандарти, които са до 56 алкохолни градуса.

"Сега"

Българите са с най-ниски сметки за ток и парно в ЕС

Споровете ниски или високи са цените в България са безкрайни. Все пак всички знаят, че имаме най-евтиния алкохол в целия ЕС. Малцина обаче са наясно, че плащаме и най-ниските тарифи за осветление и отопление. И че имаме най-евтините хотели, ресторанти и кафенета. Но пък колите ни са по-скъпи, отколкото в Чехия, Словакия, Полша и още четири държави членки, а по цени на компютрите и телевизорите вече почти сме настигнали германците.

"Дума"

БСП си поиска Бузлуджа

С писмо до премиера Бойко Борисов Корнелия Нинова поиска от името на БСП собствеността върху Дом-паметника на връх Бузлуджа. Лидерът на социалистите припомня, че с решение на Министерския съвет №731/30.09.2011 г. на БСП се прехвърля безвъзмездно правото на собственост върху комплекса. Изразяваме готовност процедурата по безвъзмездното прехвърляне на собствеността на имота да бъде финализирана с подписване на договор, заявява Нинова в писмото си до премиера.

"Капитал дейли"

КФН назначи квестор в два застрахователя

Комисията за финансов надзор назначи квестори в две застрахователни компании - "Надежда" и СиВЗК, и им забрани да се разпореждат свободно с активи за един месец. Дружествата няма да могат да сключват нови застрахователни или презастрахователни договори по всички класове полици. Причината е установено нарушение при образуване на технически резерви и неспазено минимално капиталово изискване, което подлага на риск техните клиенти и застрашава стабилността на дружествата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини