Служебният автомобил на Панов, не е умишлено повреден

Военноокръжна прокуратура София отказа да образува наказателно производство по твърденията за инцидент с автомобила на НСО, обслужващ председателя на ВКС Панов.

Във връзка с публикация от 06.06.2017 г. в сайта на „Правен свят“ със заглавие „Колата на НСО, ползвана от г-н Лозан Панов, с развити болтове“, Военноокръжна прокуратура - София се самосезира и извърши проверка, съобщиха от прокуратурата. 

В хода на проверката са снети обяснения, изискана е документация и са изготвени експерти справки. 

С постановление от 19.06.2017 г. Военно окръжна прокуратура - София отказа да образува досъдебно производство. 

Наблюдаващият прокурор е приел следното: „ не са налице достатъчно данни, от които да се направи основателно предположение, че е извършено престъпление от серж. Я.Б.С.; - длъжностните лица от НСО – дежурен диспечер, дежурен по КТП са изпълнили служебните си задължение по обслужване на автомобил, собственост на НСО. Няма данни за умишлено повреждане на лекия автомобил от трети лица /изложено в т.13/.“

Дир.бг припомня, че инцидентът става на връщане от командировка до Берковица на Лозан Панов. След това той обясни случая така:

"Тръгнахме с шофьора, чухме някакъв шум. След което аз участвах при встъпването на председателя на РС – Берковица и на връщане от там шумът вече се засили и се установи, че липсват два болта на задната лява гума, а други три са разхлабени до много сериозна степен". 

Панов каза, че шофьорът веднага се е обадил в НСО, а самият той е написал писмо до директора на службата. 

На въпрос дали шофьорът му, който е служител на НСО, е оставял колата без надзор, председателят на ВКС отговори: 

"Не мога да кажа. С този шофьор от самото начало на мандата ми е човекът, който управлява автомобила на НСО и аз не съм го виждал да оставя колата без надзор, без поглед върху нея". 

Прокуратурата не бе уведомена официално, но тя се самосезира.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини