49 г. затвор за гардовете от мола, пребили Нягол до смърт

Варненският окръжен съд осъди на общо 49 години затвор тримата охранители, които пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров във варненския Гранд мол.

27-годишният Ангел Николов от Кърджали, 24-годишният Красимир Димитров от Ямбол и 21-годишният варненец Цветан Маринов бяха признати за виновни за извършване на убийство по хулигански подбуди с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Окръжните магистрати осъдиха Ангел Николов на 18 години лишаване от свобода. Красимир Димитров получи 16 години затвор, а Цветан Маринов - 15 години лишаване от свобода. И трите ефективни наказания ще бъдат изтърпени при първоначално строг режим след влизане в сила на присъдата, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Съдът уважи частично и гражданските искове на роднините на убития Нягол Петров и потвърди мерките за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо тримата охранители, които се намират във варненския затвор. 

Жестокото убийство бе извършено на 14 март 2015 г. 

Около 11 часа двама от гардовете на мола - Ангел Николов и Красимир Димитров, получили сигнал от човек от охранителната фирма „Джи Ем секюрити“ за клошар, който проси пари от посетителите. Двамата открили човека и го повели към ескалатора, за да го изведат от търговския център. 

Преди това 52-годишният Нягол бил отведен до залата за видеонаблюдение в изпълнение на устни разпореждания на ръководството на Гранд мола, което забранявало лица с неподходящ външен вид да влизат в търговския център. До залата за видеонаблюдение, където нямат достъп клиенти на търговския център, охранителите започнали да бият жертвата, гаврили се с него и му отправяли сексуални предложения. 

Побоят над варненеца, който страдал от шизофрения, но не бил агресивен, продължил 15 минути, като някои от гаврите подсъдимият Ангел Николов снимал с мобилния си телефон. При всеки от неколкократните опити на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юмруци продължавал със значителна сила и агресия по цялото тяло. 

След като са му нанесли жесток побой, охранителите пуснали Нягол Петров да си върви. 

Около 12,26 ч. по запис на охранителните камери пострадалият все още се намирал в мола, като се олюлявал и бил видимо дезориентиран. 

В 12,50 часа жена подала сигнал за човек, паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на пребития мъж. 

Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването на бруталното убийство, преброила около 57 удара по тялото на убития. Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на тримата охранители установила, че са лица с утвърдено безпричинно агресивно поведение към по-слаби и беззащитни хора, с изразени дисоциални и дори садистични тенденции. 

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Vi
    Viliana Radeva Ivanova
    1 0
    21:31, 21 авг 2022
    Няголо много не са харесва той има ли болен. психиари луд в болницата.
    Нягол в памет той умрял преди в клошар! Не на насилието защо. разбира ли се.
  • 2
    Ви
    Вилиана
    1 0
    21:35, 21 авг 2022
    Той е няголо на 3 месец умрял в небето починал. Край незабравя незабравими.
    Красимир в затвората ми тримата
  • 3
    Ви
    Вилиана94 Мими98
    0 0
    14:26, 6 апр 2023
    Mimi98-Viliana99

    Затвор за такава измет
Последни новини