11-годишният Адрияно Дженев: Искам да вляза в топ 100 при мъжете в тениса

    Талантливият хасковлия Адрияно Дженев e най-младата надежда в родния тенис. В последно време в областния град се заговори, че той ще е вторият Гришо и също като него тръгна от родните спортни школи. В голяма част от битките си на корта той помита с лекота съперниците.

    Адрияно е все още на 11 г. Състезава се за тенис клуб „Хасково 2015“, но е и част от националния отбор на България, където е първа ракета. Има множество шампионски титли и медали от различни първенства. Преди дни той стана шампион на Държавното лично първенство за момчета и момичета до 12 г. в София, с което защити титлата си от зимния шампионат в зала. На финала в столицата той победи Виктор Марков от тенис клуб „Диана“ София с 7:5, 6:2.

    Дженев игра и в надпреварата по двойки с партньора си Велизар Илиев от тенис клуб „Барс“ Велико Търново, при което се класираха на второ място с 6:3, 6:4.

    „Щастливи сме. Гордеем се с Адрияно и резултатите му“, каза единият от треньорите му - Невена Шопова. Тя допълни, че сега му предстои друго Държавно първенство, но в по-горната възрастова група – за юноши и девойки до 14 г. От хасковския клуб се надяват, че талантливият тенисист ще се сбори с по-големите и ще направи хубави мачове. След това той заминава за Италия с националния отбор. Хасковлията вече има опит при по-големите, преди десетина дни той спечели турнир във Варна за състезатели до 14-годишна възраст. Има опит и в международни турнири във Франция и Хърватска.

    Мечтата му е да влезе в „топ 100“ при мъжете.

    Дни след последния си успех Адрияно отговори на няколко въпроса.

    - Адрияно, как мина първенството в София?

    - Премина добре. Общо взето нямах трудни мачове. Финала беше най-труден. Времето беше лошо и на 3 пъти ни прекъснаха мача, което води до разконцентриране.

    - Ти игра и във финала на двойки. Какво не ви достигна с партньора ви за още един златен медал?

    - Мисля, че търпение не ни достигна и прибързаност в някои отигравания.

    - Сега ти предстои още едно държавно първенство, но при по-големите. Какво ще се случи там?

    - Там вече не знам какво ще се случи, все пак сме при по-големите.

    - Кой ти е любимия тенисист?

    - Федерер.

    - Какво ти харесва в него?

    - Като цяло ми харесва как играе.

    - Какви са му предимствата и с какво превъзхожда останалите тенисисти според тебе?

    - С техника.

    - Ще достигнеш ли до неговото ниво? Каква ти е целта?

    - Целта ми е да вляза в „топ 100“ при мъжете.

    - От кога тренираш тенис и как се запали по тази игра?

    - Преди 5 г. започнах да тренирам. Моите родители не са тенисисти, баща ми е играл футбол. Един негов приятел ме заведе на тенис кортовете и ми хареса, и така започнах.

    - Колко шампионски титли имаш до момента?

    - Около 20, от първенства и турнири.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Не
      Недоволен
      9 -2
      13:56, 20 юни 2017
      Това хубаво, дано му провърви на момчето, да изгледаме и втори и трети Григор, ама на първо време тия хора от клуба да хванат да си изчистят мизерията дето я оставиха на тротоара, където бяха струпали червения пясък. Вкараха си го вътре, а отвън остана една червена кал и разчукани плочки. Мърлява работа.....
    Последни новини