Шофьорските книжки без срок. Преглед на печата

"24 часа"

Община Сухиндол стана първи данъчен рай у нас

Oбщинa Cyxиндoл пpoцъфтявa ĸaтo дaнъчeн paй. Coбcтвeници нa мoщни ĸoли, ĸoлeĸциoнepи нa peтpoaвтoмoбили, пpитeжaтeли нa лoдĸи, яxти и мaлĸи ĸopaби, ĸaĸтo и нa въздyxoплaвaтeлни cpeдcтвa в Tъpнoвcĸo, мacoвo ги peгиcтpиpaт в нaй-мaлĸaтa oбщинa в peгиoнa, зapaди изĸлючитeлнo ниcĸитe cтaвĸи, ĸoмeнтиpa пpeд в."Бopбa" ĸмeтът Πлaмeн Чepнeв. Hacĸopo тaм e пpoвeдeнo cпeциaлнo зaceдaниe нa oбщинcĸия cъвeт, зa дa ce yтвъpдят дaнъцитe зa лoдĸи, тъй ĸaтo интepecът бил гoлям.

"Труд"

Минималната пенсия нагоре с 11,5%

Парламентът прие минималната пенсия за стаж и възраст да нарасне с 11,5% от 1 юли, като от сегашните 161,38 лева да достигне ниво от 180 лева. От 1 октомври долният праг на парите ще се вдигне с нови 11,1% и ще стане 200 лева.

Тези промени депутатите гласуваха с пълно единодушие като с общо 187 гласа приеха на първо четене Законопроект за изменение на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2017 г., внесен от Министерски съвет.

"Стандарт"

Шофьорските книжки без срок

Шофьорските книжки да станат безсрочни, а не както сега да важат десет години. Това е една от идеите за намаляване на административната тежест за гражданите, които се обсъждат от кабинета. Предложението беше огласено от шефа на държавната агенция "Електронно управление" Росен Желязков пред Нова тв. Според него още тази есен ще се сложи край на опашките в КАТ. Дотогава за прехвърлянето на автомобил от един собственик на друг ще е достатъчно да се мине през нотариус. "Талонът ще се изготвя автоматично, а КАТ ще информира след това собственика кога ще е готов и той да мине да си го вземе", обясни Желязков.

"Монитор"

По една българка дневно става проститутка в ЕС

По една българка дневно става проститутка в страна от Европейския съюз. Това показват данните в публикуватана за обсъждане Национална стратегия за борба с трафика на хора за периода 2017-2021 година.

Според цифрите там само за последната отчетна година помощ са потърсили близо 400 жени, които са станали жертви на трафик и са били превърнати в компаньонки. Само тази цифра води до извода, че почти по една българка дневно е принудена да продава тялото си. Според експерти обаче цифрата е много по-голяма, тъй като много момичета остават анонимни и не се обръщат към полицията и институциите.

"Сега"

НЗОК ще задължи лекарите да изписват евтини лекарства със закон

В опитите си да ограничи непрестанните преразходи за лекарства здравната каса предложи поредната порция мерки, част от които напълно безсмислени. НЗОК ще предложи промяна в Закона за здравното осигуряване, с която лекарите да предписват най-евтиния медикамент от тези, които поема касата.

"Дума"

БСП отказа да играе по свирката на ГЕРБ

БСП отказа да играе по свирката на ГЕРБ в парламента. "Напускаме председателския съвет на НС. Там сами да решават каква законодателна програма да внасят в зала", обяви вчера Корнелия Нинова. Тя обвини Димитър Главчев в двойни стандарти, защото до пленарната зала се допускат само законопроекти на управляващите. Внасяме подписка с настояване за задължително свикване на комисии с извънреден дневен ред и разглеждане на предложенията ни, заяви Нинова.

"Разбираме желанието ви да има конфронтация и сблъсъци, но трябва да уважаваме избирателите. Близо 1 млн. българи застанаха зад законодателните инициативи на БСП. Ваша е волята дали ще гласувате "за" или "против" тях, но те трябва да се дебатират", призова Драгомир Стойнев.

"Капитал дейли"

Разходите за труд нарастват с 10.1% през първото тримесечие

Средствата, които бизнесът отделя за възнаграждения, данъци и осигуровки, продължават да нарастват и през първите три месеца на годината. Увеличението достига 10.1% на годишна база, показват предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ). Фактори, които влияят на резултата, са ръстът на минималната работна заплата от началото на годината, увеличението на осигуровката за фонд "Пенсии" и недостигът на хора на пазара на труда.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини