Вълна от гняв заля социалните мрежи след репортаж на еТВ за наредбата за кучетата в Смолян

Изображение 1 от 3

    Вълна от гняв заля социалните мрежи, след като еТВ излъчи репортаж на екипа ни в Смолян за предвидените промени в Наредбата за кучетата. Най-коментирана беше идеята да се глобяват стопаните на домашни любимци, ако ги разхождат на обществени места. Ето само част от коментарите:

    Ели Димитрова: Моето куче е мъничко и ме е страх да го разхождам по улиците на Смолян, защото има огромни, агресивни, бездомни кучета, които нито са кастрирани, нито са обезпаразитени. За справка се разходете по Главната на Стария център, разходете се по площадите на Новия център, разходете се по ул.Наталия в Райково, разходете се по пазара в Устово! Ако се създават някакви регламенти, нека да бъдат направени, така че да можем спокойно да се разхождаме из улиците на Смолян, защото не остана много време и май по улиците ще се разхождат само бездомните кучета!

    Каталина Янкова: Какво измислили нашите умници!Браво бе, Смолян! Дайте имената на измислилите глобите и забраните!

    Адилина Чонгарова: Това наистина е несериозно. Къде общината е подсигурила терен за разходки на домашните ни любимци? За какво искат да се плаща данък? Бездомните кучета няма да спрат да се размножават с глад... управляващите да вземат мерки за кастрация. Всяко живо същество има право на живот. А, когато стопанина е достатъчно интелигентен и културен, той знае, че винаги се почиства след домашния му любимец. Тези мерки не са решение на проблема. Намерете правилното решение, ГОСПОДА. Вземете пример от другите общини и държави!

    Васил Иванов: Това е безумно... Какво лошо има да си разходя кучето ако е на повод и имам торбичка за изпражнения в мен? Популацията на кучетата се контролира, не когато животинките се оставят да умрат от глад, а когато се КАСТРИРАТ. Това е работа на общината, но много по-лесно е да се забрани на хората да ги хранят (което звучи доста смешно), отколкото общината да си свърши работата. Помислете за това как да върнете младите хора в града, отколкото за това как да глобявате хората за толкова безумни неща.

    Петър Дуевски: Много ми е интересно как ще ме глобят, когато кучето ми е чипирано, ваксинирано и има право да лети по всички линии на Европейския съюз. Направо ме разбиха в Смолян!

    Оставаме отворени за вашите коментари и мнения.
    СмолянБгвести
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини